Aydın BAŞKAN AKSÜT, “NAZİLLİ İNCİRİ DÜNYADA YANKI BULACAK”

BAŞKAN AKSÜT, “NAZİLLİ İNCİRİ DÜNYADA YANKI BULACAK”

12.05.2015 - 18:00 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN AKSÜT, “NAZİLLİ İNCİRİ DÜNYADA YANKI BULACAK”

Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Aydın ili ve ilçelerindeki tüm oda, kurum ve kuruluşlardan incirin akreditasyon süreci boyunca destek istedi.
Nazilli Sümer Rekrasyon Alanında düzenlenen toplantıya, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpaci, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Sabri Topuçar, Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sunay Güler, Aydın Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Neval Genç katıldı. Kahvaltı sırasında söz alan Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, akreditasyon sürecinin yanı sıra Nazilli eşittir incir, incir eşittir Nazilli’ kavramını Türkiye’de ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, Nazilli ve incirinin markalaşması için büyük çaba harcadıklarını özellikle vurguladı.
“NAZİLLİ İNCİRİNİ DÜNYA MARKASINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Nazilli Ticaret Borsası olarak incirle ilgili işletmesi bulunan imtiyaz sahibi arkadaşları bir araya getirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Öksüt, kahvaltı etkinliğini düzenlemelerindeki amacın, tüm oda, kurum ve kuruluşlar ile fikir alışverişinde bulunmak olduğunu dile getirdi. Aksüt, “Şuanda yılda Nazilli Ticaret Borsasında ortalama 40 bin ton incir işlem görüyor. Türkiye’den yurt dışına ihracat edilen incir de 43 bin ton civarında. ‘Nazilli eşittir incir, incir eşittir Nazilli’ kavramını Türkiye’de ön plana getirmek istiyoruz. Bugün biz Ticaret Borsası olarak bu fikri ürettik fakat yarın tabii ki Nazilli Ticaret Odası başka bir şey üretebilir. Burada kurumlar el birliği ile fikir ürettiğinde zaten ortaya başarı çıkacaktır. Bizim kurumlar olarak sürekli birbirimize hem yardımcı hem de destek olmamız gerekiyor. Biz ticari olarak geliri artırmak zorundayız. Her kurumun kendine ait yapabileceği şeyler var. Herkes kendi yapabileceği şeyi ortaya döktüğünde bunun paraya dönüştürmesiyle ilgili Nazilli markası yaratacağız. Türkiye genelindeki kalitenin üzerine çıkmak için uğraşacağız” dedi.