Aydın BAŞKAN ALICIK’TAN BASINA BİR JEST DAHA

BAŞKAN ALICIK’TAN BASINA BİR JEST DAHA

27.07.2015 - 17:52 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN ALICIK’TAN BASINA BİR JEST DAHA

Nazilli’de basın mensuplarının her zaman yanlarında olan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinlikle yine basın mensuplarının gönlünü aldı.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Türk Basınının sansürden kurtuluşunun 107. yıl dönümü sebebiyle Kuzey Tepe At Çiftliği’nde basın mensupları için yemek düzenledi. Başkan Haluk Alıcık, aktif olarak mesleklerine devam eden gazete imtiyaz sahipleri ve basın mensuplarına plaket ile onurlandırarak Basın Bayramını kutladı.
Başkan Alıcık’ın düzenlediği etkinliğe Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertan Çetiner, gazeteciler İbrahim Bağ ve Ahmet Şamil Kavlak, Mehmet Akgül, Mehmet Öztekin, Dilay Kibar, Ali Soydemir, Murat Gürkan, Masum Uygun, Mehmet Ali Cintosun, Uğur Çolak, Erdal Savaş, Bahattin Albayrak, Ömer Duran, Mehmet Aydın, Nazilli’deki yerel radyoların temsilcileri, gazetelerin muhabirleri ve çalışanları katıldı.
İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz unsurlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Alıcık “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan basın, kamuoyuna doğru, tarafsız ve objektif bilgi ve haber vererek meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Görevini bu anlayışla, fedakârlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Basın kuruluşları ve mensupları açısından sansürün kaldırışı nedeniyle kutlanan bu bayram önem arz etmektedir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir. Nazillimizin hedeflenen başarıya ulaşmasında ve şehrimizin tanıtımı açısından basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basın çalışanlarının bayramını kutlar, Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını dileyerek, hepinizin bayramını kutlarım” dedi.
Gecede vefat eden gazeteciler de anılırken geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Şevket Altınayar ile ilgili anılar da arkadaşları tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile tazelendi.
Programda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık gazetecilerer plaket sunarken, gazeteciler de gerek başkanın gerekse Nazilli Belediyesi’nin basına ve basın mensuplarına olan jestlerinden dolayı Cemiyet Başkanı Ertan Çetiner tarafından Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan’a plaket sundu.