İstanbul BAŞKAN ALTINOK ÖZ, ATALAR MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE İFTARDA BULUŞTU

BAŞKAN ALTINOK ÖZ, ATALAR MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE İFTARDA BULUŞTU

10.07.2014 - 11:22 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ, ATALAR MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE İFTARDA BULUŞTU

Kartal Atalar Mahallesi Onikiler Sitesi sakinleriyle iftar yemeğinde buluşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, vatandaşlara yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Atalar Mahallesi Onikiler Sitesi sakinleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda düzenlenen iftar yemeğine Başkan Öz’ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Ali Apaydın, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, Kartursaş Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Gülmez, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Fehmi Okay ve Onikiler Sitesi sakinleri katıldı. İftar yemeğinde davetlilerle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Başkan Öz, “Mübarek Ramazan ayının mutluluğunu yaşıyoruz. İftarımıza katılan tüm site sakinlerimize teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.
Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, yemek sonrası Onikiler Sitesi sakinlerine deprem dönüşümünün Kartal’da halkın önceliklerine göre gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, yapılan çalışmalarla ilgili slayt eşliğinde sunum yaptı. Sunum sonrası bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bu akşam hem iftar, hem de belediye şirketimizin bilgilendirme ve sunumunda bir araya geldik. Kartal Belediyesi olarak bundan iki yıl önce internet sitemize deprem dönüşümle ilgili sizin için bir sözleşme taslağı koyduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu taslağı bizden istedi, verdik. Bakanlık dahil şimdiye kadar bu sözleşme taslağından daha iyi bir sözleşme taslağı yapan olmadı. Karyapsan da yerinde dönüşüm kapsamında proje için çalışmalarını yaptı. O sözleşme taslağı sizler için kabulse bizler belediye ve belediye şirketi olarak o taslağın gereğini yerine getireceğiz” dedi.
“BİZİM GÖREVİMİZ HALKI AYDINLATMAK VE BİLGİLENDİRMEK”
Sitelerle ilgili toplantıları yapmaya devam edeceklerini ve halkın önceliklerine kulak vereceklerini belirten Başkan Altınok Öz, “Nasıl bir site isteniyor, nasıl bir yaşam alanı isteniyor bununla ilgili bir anket yapılır ve ortaya bir proje konur. Geçmişte yapılan yapıtlar bizlere yol gösteriyor. Bizler daha sonraki dönemlerde geçmişteki mimarimizi örnek alamadığımız; projesiyle güzel yapılaşma yapamadığımız için böyle çarpık kentleşme oluştu. Geçmişimizden biraz örnek alıp iyi değerlendirirsek; iyi bir çalışma yapılırsa, ortaya da güzel eserler çıkar. Son karar site sakinlerinin ve halkımızın. Bizim görevimiz sizleri aydınlatmak, bilgilendirmek” diye konuştu.
“ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAK İÇİN SİZİN YANINIZDAYIZ”
Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, Onikiler Sitesi'nin 3-4 yıldır sorunlu bir süreç izlediğini belirterek, “Bizler Karyapsan olarak bu sürece dahil olmak, yardımcı olmak için buradayız. Başkanımızın öncülüğünde hem Kartal Belediyesi olarak, hem de Karyapsan olarak çok önemli çalışmalar yaptık. Zaten sizler Başkanımızın depreme ve dönüşüme bakış acısını çok iyi biliyorsunuz. Başkanımızın bu konudaki çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın depreme bakış sürecini oluşturan öncüsü oldu. 2009’da yılında Sayıştay’dan dönen yönetmeliklerimizle birlikte; depreme bakış açımız Başkanımızla başladı. Karyapsan olarak bu sürecin yanında olmak ve bu süreci hızlandırmak istiyoruz. Deprem analizi konusunda Türkiye’de yetki alan 4 firmadan biriyiz. Bu dönemde sizlerin çözüm ortağı olmak, sizlerin yanında olmak için buradayız. Bizler sizlerin yanında; sağlam, sağlıklı, yaşanabilir bir Kartal oluşturmak için varız. Belediyemizin sitesinde yer alan sözleşme sizler için bir rehberdir” şeklinde konuştu.
Kartal Atalar Mahallesi Onikiler Sitesi sakinleri de, Başkan Altınok Öz’e iftar daveti ve kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve bilgilendirmeden dolayı teşekkür ettiler. İftar yemeği Kartal Merkez Camii eski müezzinlerinden Vedat Özbaş’ın yaptığı dua ile son buldu.