Adana BAŞKAN ARIKAN: "HERKES CHP ETRAFINDA BİRLEŞİYOR"

BAŞKAN ARIKAN: "HERKES CHP ETRAFINDA BİRLEŞİYOR"

19.03.2014 - 11:34 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN ARIKAN: HERKES CHP ETRAFINDA BİRLEŞİYOR

Anavatan Partisi (ANAP), Doğruyol Partisi (DYP) ve Demokrat Parti’de (DP) görev yapmış birçok eski siyasetçi bir demokrasi bildirisi yayınlayarak 30 Mart seçimlerinde başta CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan olmak Cumhuriyet Halk Parti’li tüm adaylara destek verdiklerini açıkladılar.
Mavi Sürmeli Oteli’nde bir araya gelen ANAP, DYP ve DP’de görev yapmış il ve ilçe başkanları bir demokrasi bildirisi yayınlayarak 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’ye destek olma kararı aldıklarını açıkladı. Adana’daki seçmenlerde kafa karışıklığı yaratılmak istendiğini belirten CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan, birleşmeye her geçen gün biraz daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Başkan Yıldıray Arıkan, "Toplumun kafası yalan yanlış anketlerle veya yalan haberlerle karıştırılmak isteniyor. Halkımızdan ‘AKP gitsin kim gelirse gelsin’ diyerek oy almaya çalışıyorlar. Ben bu düşünceyi kabul etmiyorum. Başta Türkiye olmak üzere herkesin CHP etrafında birleşmeye her geçen günden daha fazla ihtiyacımız var. Adana artık adli olaylarla veya kavgalarla değil, birlik, beraberlik ve kardeşliklerle anılmalı. Bugüne kadar hep bu kavgalar yapıldı. Beni bile bazen hizmet kavgasının içine çektiler. 5 sene çok mücadele yaptık. Ama hep dimdik durduk. İnşallah 30 Mart’tan sonra şeffaf, açık, katılımcı bir yönetimle belediyelerimizi yöneteceğiz. İlçe belediye başkanlarıyla birlikte kavga etmeden el ele vererek çok büyük hizmetler sunacağız. Bu çorbaya katkı koyan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
ANAP’ın Adana eski İl Başkanı Namık Akay, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı 2011 seçim sonuçlarının doğru rakamlar olduğunu söyledi. Akay, "Adana’da kamuoyu anketi diyorsanız Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinde açıklanan seçmen sayısı ve oy dağılımına bakmak gerek. Yüksek seçim Kurulu’nun 2011 seçimleriyle ilgili rakamları internet sitesinde yayınlanıyor. Adana’nın 1 milyon 400 bin seçmeni varken, bugün seçmen sayısı 1 milyon 445 bin olmuş. Değişen sadece 45 bin yeni seçmen. Oy dağılımı ise gerçek ölçütüyle burada gözüküyor. CHP Adana’da öne geçince manipülasyonlar başladı. Bir dedikodu furyası yapılıyor. Bunlar tamamen manipule ve inanmayın. CHP’nin belirlemiş olduğu doğru belediye başkan adayları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ilkeli siyaset nedeniyle, ayrıca Büyükşehir adayı Yıldıray Arıkan’ın başkanlığı kazanacağına inandığımız için destek verme kararı aldık. Bunu da çok açıkça söylüyoruz. Türkiye ve Adana için arkadaşlarımla birlikte CHP’ye çalışacağız" dedi.
2001 seçimlerde oyunu CHP’ye verdiğini belirten DYP eski İl Başkanı Nevzat Şaşkın da yaptığı konuşmada ilçede başka büyükşehirde başka partiye oy vermenin sadece AK Parti’nin işine yarayacağını aldıkları ortak kararla Adana’da oyların tamamını ilçe veya büyükşehir gözetmeksizin CHP’ye vereceklerini söyledi. ANAP’ın eski il başkanlarından Necati Erdem ise, "Biz her zaman yanlışlar içerisinde eğilmeyen bir ekip olarak görev yaptık. Aynı ekiple bu ülkenin ve Adana’nın geleceği için ne yapılması gerektiği konusunda yaklaşık iki yıldır toplantılar yapıyorduk. Deklarasyonumuzla Adana’nın geleceğine tavır ve gönül verecek adaylara destek verme kararı aldık. Şuanda Türkiye’nin içerisinden geçtiği süreç demokrasiyi raydan çıkaran bir süreçtir. Bizler gerçek milli iradenin sahibi olarak, parayla pulla eğilmeyen insanlar olarak bu tavrı koymaya geldik. 30 Mart’ta CHP’yi destekleyeceğiz" diye konuştu.
Toplantıya katılan Yüreğir eski Belediye Başkanı Ahmet Ünal yaptığı konuşmada en zayıf yer olarak görünen Sarıçam’da dahi CHP’nin favori konumuna geldiğini belirterek, herkesin gücünü CHP etrafında birleştirmesi gerektiğini söyledi. CHP İl Başkanı Orhan Sümer de hiçbir siyasi kimlik gözetmeksizin belediye başkanlarının herkese eşit hizmet sunacağını söyleyerek, "30 Mart’ta Adana’da bir belediye başkanlığı seçiminin dışında Adana’yı gerçekten Adanalılar mı yönetecek yoksa dışarıdan birileri mi yönetecek onun tercihini yapacak" diye konuştu.
Toplantı görüş alışverişleriyle son buldu.