Gündem Başkan Demir’e İÜ’den fahri doktora unvanı

Başkan Demir’e İÜ’den fahri doktora unvanı

17.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Fatih Belediye Başkanı Demir’e fahri doktora unvanı verdi. Demir, diplomasını dün İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle aldı...

Başkan Demir’e İÜ’den fahri doktora unvanı



İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) İletişim Fakültesi, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e fahri doktora diploması verdi. Demir, diplomasını İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle aldı. Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve sanatçı Petek Dinçöz ile çok sayıda akademisyenin katıldığı törende Demir’e diplomasını İ.Ü Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından verildi. İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer ise Demir’e İ.Ü rozeti taktı.
Yunus Söylet, yaptığı konuşmada, “Ben Sayın Mustafa Demir’i tanıdığımda rektör değildim. Ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. O da belediye başkanı değildi. Ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. Biz iki meslektaş, iki aynı üniversite mezunu, iki Fatihtaş, iki dost, iki kardeş olarak birbirimizi tanıdık. Benim ilk izlenimim şu oldu. Ne kadar güzel iletişim kurabilen bir insan, onun için iletişimle ilgili bir fahri doktora vermemizin çok doğru bir yaklaşım olduğuna yürekten inanıyorum.”
Fahri doktora unvanı almanın büyük bir sorumluluğu beraberinde getirdiğini söyleyen Demir ise, duygularını şu ifadelerle paylaştı:
‘Allah utandırmasın’
“Her biri kıymetli akademisyenlerden oluşan İstanbul Üniversitesi Senatosu’nun şahsıma layık gördükleri Halkla ilişkiler Bilim Dalı Fahri Doktora unvanını almak üzere huzurunuzda bulunuyorum. Şüphesiz ki bu unvan, seçilmiş bulunduğumuz makamın gereği olan görev ve sorumluluklarımızı layıkıyla yapıyor olmanın yanı sıra insanlarımızla kurduğumuz iletişimin sizler tarafından bilimsel bir gözle değerlendirilmesinin neticesi olsa gerek. Allah utandırmasın diyorum.”
Törenin ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tebrikleri kabul etti. Senato daha önce de halkla ilişkiler alanında Prof. Dr. James Grunig’e fahri doktora diploması vermişti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bu diplomayı alan ikinci isim oldu.

Yazarlar