Adıyaman Başkan Deniz 28 Şubat Darbecilerinin En Ağır Cezalara Çarptırılmalarını İstedi

Başkan Deniz 28 Şubat Darbecilerinin En Ağır Cezalara Çarptırılmalarını İstedi

13.02.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

.

Başkan Deniz 28 Şubat Darbecilerinin En Ağır Cezalara Çarptırılmalarını İstedi

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 28 Şubat darbe davasının karar aşamasına gelinmiş olmasının sevindirici olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.
Milyonlarca insanı mağdur eden, millete ihanet eden, 28 Şubat darbecilerinin en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Deniz, “28 Şubat darbesinin hazırlanmasında, gerekçelendirilmesinde ve sosyalleştirilmesinde en önemli işlevi, ısmarlanmış masa başı haberleriyle dönemin apoletli medyası görmüştür. Yalan haberlerle irtica söylemini gerekçelendirecek enformasyon sağlayan darbeci medya organları ve bunların patronları, doğrudan askerlerden aldıkları talimatlarla iş yapmanın yanında askeri sürekli darbeye teşvik ve tahrik etmişlerdir. Darbeciler tarafından kendilerine verilen rol gereği bir yandan hükumete karşı toplumun rahatsız olduğu algısını üretirken, öte yandan darbenin süreklilik kazanması için uğraş vermişlerdir. Millete ihanette sınır tanımayan, kendi kurumlarının adını kirleten, demokrasiden, özgürlüklerden ve milletin değerlerinden yana tavır göstermelerini bekleyen üyelerine ihanet eden dönemin STK yöneticileri bunun hesabını mutlaka yargı önünde vermelidir” dedi. 28 Şubat sürecinde 18 banka TMSF’ye devredildiğini borçların ise milletin üzerine yıkıldığını vurgulayan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Bankaların yönetim kurulu üyeliklerine darbeciler ve iş birlikçileri atanmak suretiyle bankalar üzerinden milyarlarca dolarlık vurgun yapılmış ve yapılan vurgunlar karartılmıştır. Kısa süre içerisinde ekonomik sistem çökertilmiş, arkasında yüz milyarlarca dolarlık mali enkaz bırakılmış, Anadolu sermayesi yerle bir edilmiş, 2001 krizine de zemin hazırlanmıştır. Bu sürece öncülük eden, destek veren, katkı yapan faiz lobisinden hesap sorulmalı, yetim hakkı yiyenler, ülkenin kaynaklarını hortumlayanlar yargı önüne çıkarılmalıdır. Ayrıca darbenin dış ayağının da araştırılması ve dava konusu edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
28 Şubat’taki rollerinin hesabı sorulmamış olan kesimlerin, 17-25 Aralık kumpasına ve MİT tırlarına kadar her kritik kavşakta sahne almaya devam ettiklerini, darbenin gizli faillerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Deniz, "Darbelerle mücadelenin bir diğer önemli ayağının darbecilerin kurdukları düzeneklerin değiştirilmesi ve darbecilerin sebep olduğu mağduriyetlerin giderilmesidir. Bu meyanda binlerce insanın haksız yere ceza almasına neden olan brifingli yargı kararları iptal edilmeli, hala sürmekte olan mağduriyetler son bulmalıdır. 28 Şubat, sonuçları itibarıyla mağdurları açısından da sona ermeli, bu son 28 Şubat olmalıdır” şeklinde konuştu.