Bursa Başkan Edebali , 3 Yılını Anlattı

Başkan Edebali , 3 Yılını Anlattı

11.05.2017 - 13:51 | Son Güncellenme:

Yıldırım İlçe Belediye Başkanı Edebali, görev yaptığı üç yılda gerçekleştirilen projeleri açıkladı

Başkan Edebali , 3 Yılını Anlattı

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Yıldırım İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, görev yaptığı üç yılda gerçekleştirilen çalışmalarını ve kentsel dönüşümdeki projelerini anlattı.

Haberin Devamı

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda sunum yapan Başkan Edebali, 30 Mart 2014 tarihinde göreve gelmeden önce seçim döneminde "İdeal Şehire 100 Adım" başlıklı vaatlerinin yüzde 70'ini hayata geçirdiklerini söyledi.

Geride bıraktıkları üç senede yaşam kalitesini yükselten parametrelere göre hizmet ettiklerini belirten Edebali, "Planlı şehircilik, sağlık hizmetlerine ve eğitim hizmetlerine erişim, ekonomi ve rekabet edilebilirlik, çevreyi korumak, kültür-sanat, spor ve kişisel gelişim ve yönetime katılım oranı gibi parametrelere dikkat ederek hizmetlerimizi Yıldırım için ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. " diye konuştu.

Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm uygulamalarının en önemli projeleri olduğunu vurgulayan Edebali, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İlçemizin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı belirledik. Devam ettirdiğimiz kentsel dönüşümde fiziki dönüşümün yanı sıra mekansal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken diğer taraftan da kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin merkezi haline geliyor. 750 bine yakın nüfusuyla Yıldırım'da kentsel dönüşümde insanların yaşamına uygun alanlar yapamazsak tam anlamıyla başarıyı yakalayamayız. Yıldırım'daki en önemli amacımız insanların mağdur olmayacağı, güvenli ve modern konutlarda yaşayacağı bir dönüşüm hamlesini tam anlamıyla gerçekleştirmek."

İlçedeki kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgi veren Edebali, "Yıldırım'ın en büyük dönüşüm projesi olan Mevlana-Ulus Projesi'nin startını verdik. 2018'de ilk etap olan 850 konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgelerimizde de planlama çalışmalarını tamamlayarak uygulama safhasına geçiyoruz. Yiğitler, Teferrüç, 152 Evler, Beyazıt, Esenevler, Eğitim, Ortabağlar, Güllük, Sinandede, Sıracevizler, Yediselviler, Şükraniye, Değirmenönü, Karapınar ve Kaplıkaya mahallelerimizde planlama çalışmalarını tamamladık." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın çehresini değiştirerek çağ atlatacak vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, şunları aktardı:

"Ülkemizde bir ilk olacak Bursa'nın en büyük yatırımlarından birisi Sular Vadisi ve Doğa Parkı'nın yapımına başladık. Bünyesinde 5 bin kişilik spor salonu bulunacak Türkiye’nin en büyük spor kompleksimizin inşasına başladık ve 2017 yılında hizmete geçirmiş olacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi, Molla Yegan Kültür Merkezi, Değirmenönü-Karapınar Meydan ve Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi, Vatan Mahallesi Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi, Değirmenlikızık Osmanlı Mahallesi, Vişne Han Kapalı Çarşısı, Millet, Piremir ve Mimarsinan-Güllük kapalı pazaryerleri ile ilçemizin kültürel ve sosyal yaşamına artı değerler katacağız." ifadelerini kullandı.

Edebali, 23 yılda yapılan kamulaştırmanın yüzde 70'ini 3 yılda yaptıklarını aktararak, şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra Yıldırım’a yeni sosyal donatı alanları, hizmet birimleri, yeni yollar kazandırmak ve tarihi kültürel mirası ayağa kaldırmak için 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya 40 milyon 392 bin 307 lira aktardık. Bu bedel Yıldırım Belediyesi'nin son 23 yılda kamulaştırmaya ayırdığı 60 milyon 448 bin 385 liranın yaklaşık yüzde 70'ine karşılık geliyor."

Haberin Devamı

- 6 mahalleye imar müjdesi

Ankara yolunun alt tarafında yer alan Arabayatağı, Hacivat, Ulus, Yavuzselim, Çınarönü ve Mevlana için imar müjdesini veren Edebali, mevcut eski planın yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planının onaylandığını açıklayarak, "6 mahallemizde 450 hektar alanda, 150 bini aşkın insanımız yaşıyor. Riskli alan olarak belirlenen bu bölgemizde, bakanlığımızın onayıyla yeni imar planını burada hayata geçiriyoruz. Bitişik nizamdan ayrık nizama bu planla birlikte geçiliyor. Modern ve güvenli konutların yanı sıra ulaşım ağı genişlemiş, kişi başına düşen yeşil alan miktarı, sosyal ve donatı alanları ile Yıldırımlılar'ın yaşamaktan mutluluk duyacağı yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz." dedi.