Balıkesir Başkan Ersoy İle Havran Kabuğunu Kırıyor

Başkan Ersoy İle Havran Kabuğunu Kırıyor

16.10.2017 - 09:05 | Son Güncellenme:

.

Başkan Ersoy İle Havran Kabuğunu Kırıyor

Körfezin incisi konumundaki Havran’da belediyenin hummalı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un girişimleriyle son 4 yıldır ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde ihtiyaç duyulan devlet yatırımları ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları, Havran Belediyesi’nin hizmetleriyle birleşince ilçenin çehresi değişiyor.
İlçenin her iki noktasındaki giriş yollarıyla birlikte başlanarak göze çarpan hizmetler, alarm veren alt yapı hattı çalışmaları, bozuk yollar, dere ıslahları, yetersiz kaldırımlar, yaya köprüleri, arıtma ihtiyaçları ve daha bir çok sorunun giderilmeye başlanmasıyla ilçe adeta şantiyeye döndü. Çiftçi desteklemeleriyle birlikte yeni hastane binası, dereler ile Havran Çayı’nın modernizasyonu, yeni okullar ve daha bir çok devlet yatırımının ilçeye gelmesine aracılık eden başkan Emin Ersoy, ilçeyi cazibe merkezi yapmaya kararlı olduğunu söyledi.
İlçenin yıllardır çözemediği atık su ve içme suyu problemlerini çözen Büyükşehir Belediyesi, kanalizasyon şebekelerinde yenileme çalışmalarını da sürdürürken, yapımı tamamlanan yaya köprüsü de vatandaşların büyük takdirini topladı.
İlçenin tarihi ve kültürünü yaşatmayı hedefleyen Havran’a yakışan bir kent müzesi oluşturan Havran Belediyesi ise, yeni belediye hizmet binasının yapımını devam ettirirken, ‘İlçede asfaltsız ve parke taş döşenmemiş yol kalmayacak’ sloganını yerine getirmekle birlikte çok sayıda hizmeti halkın ayağına götürüyor.
Son günlerde adeta şantiye dönen ilçe merkezinde önemli hizmetlere imza atıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Havran’da hizmet seferberliğimiz devam ediyor. Son zamanlarda ilçemiz şantiye görünümünü koruyor. Bakıldığında, alt yapımız, ilçe suyu hatlarımız, arıtmamız, kanal yapımlarımız, belediye hizmet binamız derken, sadece merkezde 8 şirket çalışıyor. Kırsal mahallelerimizde ayrıca ekiplerimiz parke taşı döşeme, çevre düzenlemeleri, park yapımları gibi hizmetlerini sürdürüyor. Tüm imkanlarımızla halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördüğümüz için, ilçemizin her noktasına hizmet götürmeye çalışıyoruz. İnşallah Havranımız çok daha da güzel bir ilçe olacak. Daha yaşanabilir bir şehir olacak. İçme suyu ve alt yapı hizmetleri bittiğinde ilçemize 100 yıllık yatırımı kazandırabilmenin mutluluğunu yaşayacağız. 100 yıl arkamıza bakmayacağız. Alt yapı, içme suyu ve arıtma tesisleri yapımlarını yapan BASKİ’ye ve Balıkesir Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hizmetlerin getirilmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a da ayrıca teşekkür ediyoruz. Havran halkından biraz daha sabır diliyorum. Gerçekten ilçemize büyük hizmetler yapılıyor. Bir an önce de bitirilmesi için yoğun gayret içindeyiz. Esnafımızın halkımızın sıkıntılı olduğunu biliyorum. Ancak biraz daha sabır istiyorum. Cefa çekmeden güzel şeyler olmuyor. Hedefimiz toprak ve bozuk yolları parke taşı döşeyerek ilçemizi ışıl ışıl, pırıl pırıl caddeleri olan modern bir kent haline getirmek. Bunun gayreti içindeyiz. Devletimiz ve hükümetimiz hizmetlerin en güzelini getirmeye devam ediyor. Şantiyeden sonra bitmiş halindeki güzel görüntülerle tüm sıkıntılarımızı unutacağız. Tüm halkımıza göstermiş oldukları sabırdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.