Antalya BAŞKAN GÖKCE, "BİZ KÖPEKLERİ ÖLDÜRMÜYORUZ, UYUTUYORUZ"

BAŞKAN GÖKCE, "BİZ KÖPEKLERİ ÖLDÜRMÜYORUZ, UYUTUYORUZ"

07.08.2014 - 16:19 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN GÖKCE, BİZ KÖPEKLERİ ÖLDÜRMÜYORUZ, UYUTUYORUZ

Antalya'nın Korkuteli İlçe Belediyesi Başkanı Hasan Gökce, geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde onlarca köpeği adeta sürek avı şeklinde takip edilerek öldürüldüğü iddialarına sert tepki gösterdi.
Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Son 1 hafta içinde 71 adet başıboş köpeği ekiplerimiz tarafından toplanarak Manavgat Belediyesi Hayvan Barınağı'na gönderdik.Bunların hepsi belgelidir. Ekiplerimiz başıboş köpekleri bayıltma sistemiyle toplayıp kafese koyduktan sonra barınağa teslim ediyor. Belgesiz kanunsuz hiç bir uygulamamız yok. Bizler kırsalda doğup büyümüş insanlarız. Herkes gibi bizim de hayvan sevgimiz var" dedi.
Vatandaşlardan sık sık şikayet aldıklarını söyleyen Başkan Gökce, “İlçe dışında defalarca kamyonlarla köpek bırakıldığı konusunda Valiliğe şikayet dilekçesi verdik. Ancak suçüstü yapılmayınca bir işlem yapılmıyor. Burası kırsal bölge diye sahipsiz köpekleri toplayıp Korkuteli’ne bırakıyorlar. Biz de yasalar çerçevesinde barınağı olan belediyeye götürüp tutanakla teslim ediyoruz. Uyuşturucu iğneler bazı köpeklerde farklı tepki vererek ölüme sebep olabiliyor. Ama bu ya bir ya iki kere olmuştur" diye konuştu.
Belediye Başkanı Hasan Gökce iddialara sert tepki göstererek, "Tüm Türkiye’ye köpek katili diye deşifre olduk. Biz köpek öldürmüyoruz, katletmiyoruz. Sadece ilçe merkezinde başıboş dolaşan köpekleri toplayarak onları hayvan barınaklarına gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yazarlar