Muğla BAŞKAN GÜRÜN, DALAMAN VE KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN GÜRÜN, DALAMAN VE KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

14.02.2014 - 09:44 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN GÜRÜN, DALAMAN VE KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmaları için Dalaman ve köylerini ziyaret etti.
30 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını ara vermeden sürdüren Başkan Gürün, ilçeleri, mahalleleri, köyleri tek tek gezerek vatandaşlarla buluşmaya devam etti. Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir olacak Muğla’da, Fethiye’den Bodrum’a uzanan yaklaşık 13 bin kilometrekare alan ve 1124 kilometre sahil şeridine sahip coğrafyada hizmetin her yaşam alanına ulaşacağını söyleyen Başkan Gürün, Muğla’nın 396 köyü, 49 beldesi olduğunu, yerel seçimlerden sonra 13 ilçe belediyesi, bir büyükşehir belediyesi ile hizmetlerin ulaştırılacağını söyledi.
CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yerel seçim çalışmaları için Dalaman’da Elcik, Taşbaşı, Bozbel, Gürleyik, Narlı, Sabunlu Köyleri’ni ziyaret eden Başkan Gürün, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Başkan Gürün’e Dalaman ve köylerini ziyarette, CHP Dalaman Belediye Başkan adayı Muhammet Şaşmaz, CHP Dalaman İlçe Başkanı Erdoğan Karakuş ve çok sayıda partili eşlik etti.
Dalaman ziyaretlerinde Elcik, Taşbaşı, Bozbel, Gürleyik, Narlı, Sabunlu Köyleri’nde vatandaşlara hitap eden Başkan Gürün, 30 Mart Yerel seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olacağını söyledi. Geçmiş seçimlerde vatandaşların muhtar adayları ve İl Genel Meclisi için oy kullandıklarını ve köylere hizmetin İl Özel İdaresi ile geldiğini bildiren Başkan Gürün; “Muhtarlarımız eskiden köylerine hizmet gelmesi için kaymakamlığa, İl Genel Meclisine, Valiliğe gidiyor, hizmet için birçok onay alması gerekiyordu. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Muğla’da 13 ilçe bir büyükşehir belediyesi olacak ve yeni yasayla büyükşehir belediyesinin yetkileri ve kaynakları artacaktır. Hizmetler size görev alanına göre bu belediyelerle gelecek. Kara yolları, hava meydanları, barajlar gibi devletin yatırımlarının dışında birçok hizmet size büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi tarafından ulaştırılacak. İlçe belediye başkanlığı köyün içerisinde olması gereken yatırımları yapacak, her köyün ana ihtiyaçları olan su, kanalizasyon, arıtma, planlama, planları onaylama, ulaşım büyükşehrin görev alanında olacak. Bu seçimlerde size hizmet edecek makamları seçmek için oy kullanacaksınız. Siyasi görüşü, partisi ne olursa olsun, size hizmet edecek, inandığınız adaya oy vereceksiniz. Muğla bu konuda çok şanslı, bütün büyükşehir belediye başkan adaylarımız çok değerli, dürüst insanlar. Bu seçim sürecini çok seviyeli, düzgün bir şekilde geçiriyoruz. Düşüncelerimizi, fikirlerimizi sizlere ulaştırmak için çalışıyoruz. Sandıkta seçimi sizler yapacaksınız. Dalaman da sizlerin, özellikle köyde yaşayan vatandaşlarımızın şanslı olduklarını düşünüyorum çünkü Muhammet Başkan il genel meclisi üyesi olarak 5 yıl boyunca tüm köylere gitmiş, sorunları, yapılacak yatırımları ve çözüm önerilerini biliyor” dedi.
Başkan Gürün, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde yerel seçimlerin öneminin daha da arttığını ve bunun iktidar partisi sözcüleri tarafından da kabul edildiğini söyledi. Başkan Gürün; “Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylarla toplumda bir güvensizlik, huzursuzluk var. Ülkede huzuru, güven ortamını sağlaması gereken iktidar partisi sözcüleri de bu yerel seçimlerin genel seçimlerin provası olacağını söylüyor. Bu yerel seçimlerde herkesin sandığa gidip demokratik hakkını kullanması gerekiyor. Bu seçimlerde yüksek katılımla, milletin iradesi tam olarak sandığa yansımalı, ülkeyi bu hale getirenlere tepkiyi sandıkta demokratik yollarla göstermeliyiz. Hep birlikte, kol kola, 31 Mart’ta çok daha huzurlu, güvenli bir Türkiye’ye birlikte kapılarımızı açacağız” dedi.