Kayseri Başkan Hiçyılmaz'dan Ohal kararı değerlendirmesi-Kayseri Haberleri

Başkan Hiçyılmaz'dan Ohal kararı değerlendirmesi-Kayseri Haberleri

22.07.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Bakanlar Kurulunun aldığı Olağanüstü Hal (OHAL) kararını desteklediklerini söyledi. Hiçyılmaz, “OHAL uygulamasının özellikle ekonomi açısından sakıncalar doğurmayacağının yetkililerce açıklanması önemlidir.

Başkan Hiçyılmazdan Ohal kararı değerlendirmesi-Kayseri Haberleri

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Bakanlar Kurulunun aldığı Olağanüstü Hal (OHAL) kararını desteklediklerini söyledi. Hiçyılmaz, “OHAL uygulamasının özellikle ekonomi açısından sakıncalar doğurmayacağının yetkililerce açıklanması önemlidir. Milletin normal hayatına devam edeceği ve hainlere karşı adımların atılacağı bir OHAL durumu söz konusu olacaktır” dedi.
Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişiminin milletin dik ve onurlu duruşu ile kısa sürede boşa çıkarıldığını belirten Hiçyılmaz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve TBMM’de kabul edilen yurt genelinde 3 ay süreyle OHAL uygulanması kararını, demokrasinin, hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin korunmasına yönelik alınmış önemli bir tedbir olarak görüyoruz. OHAL uygulaması, milli güvenliğimize kast edenlere karşı devletimizin işleyişini hızlandıracaktır“ dedi.
Kendi vatandaşlarının üzerine ateş açacak kadar alçak olan terör örgütü üyelerinin ülke genelinde tüm kurum ve kuruluşlardan temizlenebilmesi için böyle bir yönetime ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Hiçyılmaz, bu karar sayesinde atılacak adımlarla, Türkiye’de darbe teşebbüslerinin bir daha yaşanmaması için yeni bir yapılanmanın temelinin hazırlanacağını gördüklerini belirtti.
Başkan Hiçyılmaz, “Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetin kararlı tutumu sayesinde ülkemiz geleceğe umutla bakmaktadır. İş dünyası olarak yaşananlardan sonra her zamankinden daha fazla üretmeye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.