Kütahya BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: DÜNYA, ARTIK YENİDEN ŞAHLANAN BİR MİLLETİ SEYREDİYOR

BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: DÜNYA, ARTIK YENİDEN ŞAHLANAN BİR MİLLETİ SEYREDİYOR

28.05.2016 - 13:14 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN KAMİL SARAÇOĞLU: DÜNYA, ARTIK YENİDEN ŞAHLANAN BİR MİLLETİ SEYREDİYOR

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye’nin, 2002 yılından bu yana büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydetti.
Belediye ve Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasının ödül töreninde konuşan Başkan Saraçoğlu, "Bizler göreve geldiğimiz tarihten itibaren Kütahya’nın daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışıyoruz. Çeşitli yatırımlarla söz verdiğimiz projeleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat aynı zamanda tek görevimizin bunlar olmadığını da her zaman dile getiriyoruz. Evet, belediye yol yapmalı, kaldırım yapmalı, şehri inşa etmeli ama, bir taraftan da hemşehrilerimizin gönlüne, ruh iklimine, manevi iklimine hitap edecek sosyal çalışmaları da yapmak bizlerin en büyük vazifesidir diye düşünüyorum.
Bu çalışmaları yaparken sizlere ulaşmada bizlerin en büyük ortağı, destekçisi Sivil Toplum Örgütleridir. Sivil toplum örgütlerine vakıflara derneklere biz şunu söyledik. Her ay her biriniz bir program yapsa ’Kütahya sosyalleşme ve kültürel birikim açısından çok üst noktalara gelir’ dedik. Bu sebeple ben bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Eğitim Bir Sen yöneticilerine teşekkür ediyorum.Bu yarışmanın düzenlenmesindeki asıl amaç çocuklarımızı gençlerimizi kitap okumaya yöneltmektir. Kitap okumak eğitim sürecindeki en önemli etkendir. Eğitim ve öğretim hayatı sadece okul bitirmek, diploma almak, meslek sahibi olmak demek değildir. Bu sürecin sonunda topluma faydalı bir insan olmak gerekir. Ancak okuyan araştıran düşünen bir birey topluma yararlı işler yapabilir. Okuyan kişi sorun çıkaran değil, sorun çözen kişi olur. Bir şeyler üretebilmek için fikir sahibi olmak gerekir. Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerekir. Bilgi sahibi olmak içinde okumak gerekir. Yani her alanda üretim yapabilmenin en kolay ve en doğru yolu okumaktır.2002 yılından bu yana Türkiye Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Dünya düştüğü yerden kalkan yeniden şahlanan bir milleti seyrediyor. Ekonomik teknolojik manada çok iyi noktalara geliyoruz. Tarih boyunca bu millet ne zaman bir medeniyet inşa ettiyse o zaman dünya ya hükmetti. İşte bizlerde gençlerimize, çocuklarımıza daha çok sahip çıkıp onları en iyi şekilde yetiştirerek bir medeniyet inşa etmek zorundayız. Tarih bu vebali omuzlarımıza yüklemiş durumda. Geleceğimiz, umutlarımız, yarınlarımızın teminatı gençler ve çocuklarımız. Bugün biz varız, yarın onlar olacak. Hepimize düşen ise daha çok çalışmak" ifadelerini kullandı. (EFE)