Kars BAŞKAN KARAÇANTA MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

BAŞKAN KARAÇANTA MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

01.11.2014 - 09:36 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN KARAÇANTA MAHALLE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mahalle ziyaretleri devam ediyor.
Seçildiği günden itibaren halkla iç içe olan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kentin en eski mahallelerinden birtanesi olan Kaleiçi Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Karaçanta mahalle muhtarı Şeref Emekçi ile birlikte sokakları gezerek mahallenin sorunları hakkında bilgiler aldı. Başkan Karaçanta’ya daire müdürleri de eşlik etti.
Kaleiçi Mahallesi’nin kentin en eski mahallelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken mahalle muhtarı Şeref Emekçi, kalenin altında olan ve kale ile özdeşmiş mahallenin eski günlerine dönmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Başkan Murtaza Karaçanta’nın mahallesine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren muhtar Emekçi, “Geçmişte Kaleiçi Mahallesi Kars’ın en modern mahallelerinden bir tanesiydi. Ama geçen süre içerisinde mahalle boşaldı. Özellikle kalenin altındaki evlerin kaldırılmasıyla birlikte mahalle ile birlikte bölge esnafıda kepenkerini kapattı. Biz yeni belediye yönetimiyle birlikte başkanımızın destekleriyle Kaleiçi mahallesini adına yakışır hale elbirliğiyle getireceğimize inanıyoruz. Başkanımıza mahallemizi ziyaret etmesinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Kaleiçi mahalesi sakinleriyle de sohbet eden Başkan Karaçanta, mahalle sakinlerine her zaman belediyenin kapısının kendilerini açık olduğunu, sorun ve şikayetleri olan vatandaşların mutlaka sorun ve şikayetlerini kendisiyle paşlamalarını istedi.
Vatandaş odaklı hizmet verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Belediyecilik makamda oturarak değil, halkın arasında bulunarak yapılır. Görevi geçireceğimiz 5 yıl içinde ara vermeden çalışacağız. Vatandaşı ayağımıza getirmeyip, bizler halkımızın ayağına gideceğiz. Böyle olunca da hizmet kalitemiz daha da artacaktır” diye konuştu.
Kaleiçi Mahallesi’nde muhtar Şeref Emekçi ile birlikte sorun ve yapılması gerekenleri yerinde gören Karaçanta, beraberindeki daire müdürlerine birimleriyle alakalı sorunlarını not ettirerek, gereğinin en kısa sürede yapılması talimatını verdi.
Mahalle muhtarıyla birlikte mahalleyi gezen Başkan Karaçanta, özellikle cami altından geçen ve çevreye kötü görüntü veren Bayrampaşa Deresi’nin ıslahını yapacakları belirtti.
Öte yandan mahalle esnafıyla da bir araya gelen Başkan Karaçanta, esnaf ile sohbet etti çay içti. Başkan Karaçanta’nın mahallelerini ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini vurgulayan mahalle esnafı, belediye çalışmlarından duydukları mamnuniyeti dile getirdiler. Başkan Karaçanta, daha sonra Kaleiçi mahallesinden ayrıldı.