Kocaeli Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Ülkemiz Denizciliğinin Yüz Aklarından Birisidir”

Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Ülkemiz Denizciliğinin Yüz Aklarından Birisidir”

11.02.2018 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Ülkemiz Denizciliğinin Yüz Aklarından Birisidir”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Avukat Vedat Doğusel’i makamında ağırladı.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Avukat Vedat Doğusel’i makamında ağırladı. Kocaeli Denizciliğine ve Denizcilik Kültürünü geniş kitlelere ulaştırılmasında Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesine verdiği desteklerden dolayı teşekkür edilen birliktelik sonrası bir açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Denizlerde hâkimiyet kuramayan milletler tarih içerisinde yok olup gitmişlerdir. Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü olduğu dönem gemilerinin Hint Okyanusu’ndan Atlas Okyanusu’na bayrak dalgalandırdıkları, Akdeniz’in neredeyse bir iç deniz haline geldiği dönemdir” dedi.
Gerek askeri gerekse ticari anlamda deniz ticaretinin ekonomik faaliyetlerde ki öneminden de bahsedildiği görüşmede, Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak bugün görüyorum ki dünyanın dört bir yanında iş dünyamızın gemileri şanlı bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Ülkemiz şirketlerinin gemileri ve çalışanları Türkiye’nin bu alanda da 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması ve Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması için canla başla çalışıyorlar” diye konuştu.
Deniz Ticareti ile ülkemizin ekonomik özgürlüğünün de teminatı olarak gördüğünü belirten Karaosmanoğlu, “Bu nedenle Deniz Ticaretine emek veren tüm iş dünyasını tebrik ediyorum. Kocaeli, ülkemizin en önemli limanlarına sahip kentlerinden birisidir. Göreve ilk geldiğimiz günlerde, çevre ile ilgili bazı sorunlar vardı. Sintine boşaltanlar, çevreye zarar verenler çıkıyordu. Çok şükür artık onları da aştık. Bugün inanıyorum ki Kocaeli gerek üretim kapasitesi gerek gelişmiş sanayisi ve AR-GE çalışmaları ile ülkemiz denizciliğinin yüz aklarından birisidir” diye konuştu.
Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından ve Karaosmanoğlu’na verilen teşekkür plaketi ile tamamlandı.