Kocaeli Başkan Karaosmanoğlu:

Başkan Karaosmanoğlu:

12.11.2017 - 14:32 | Son Güncellenme:

.

Başkan Karaosmanoğlu:

Türkiye Aile Platformu 7. İstişare grubu toplantısına katılan Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ailemizin geleceği güçlü Türkiye için önemlidir” dedi.
Türkiye’nin en büyük aile platformu olan TÜRAP’ın yedinci İstişare toplantısı Kocaeli’de gerçekleştirildi. Kentin Kadınları Sağlık Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KENKA) ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği toplantıya sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra iletişim grupları da katıldı. İstişare toplantısının açılış programında bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Aile’nin güçlenmesini ve toplumumuzun mutluluğunu istiyoruz. Başta sağlık sorunları olmak üzere kadınlarımızın farklı problemleriyle karşılaşıyoruz. Televizyon ekranı karşısın da ışığı sönen aileler var. Sosyal medyanın olumsuz yönleri de aileye zarar vermektedir. Bunu önlemimizin yolu kadınımızda geçmektedir” dedi.
TBMM Kadın Erkek ve Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyon Başkanı ve Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu, Kentin Kadınları Sağlık Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KENTKA) Kocaeli Başkanı Tuba Şensoy ve çok sayıda STK temsilcilerinin katıldığı Türkiye Aile Platformu (TÜRAP) 7. İstişare grubu toplantısı Kcaeli’deki bir otelde yapıldı. 2012 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük aile platformu olan TÜRAP, çalışma alanı olarak aile kurumu ve aile bireylerini ele alıyor. Her yıl ulusal alanda “Genel Meclis Toplantısı” düzenleyen TÜRAP, Ankara, Malatya, İstanbul, Şanlıurfa ve Düzce’nin ardından 7’nci Meclis Toplantısını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. İki gün sürecek istişare toplantılarının açılışında düşüncelerini ifade eden Karaosmanoğlu, ailenin geleceğin güçlü Türkiye’sindeki öneminden bahsetti.
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın da katıldığı toplantının açılış töreninde KENTKA’ya teşekkür ederek başlayan TÜRAP Başkanı Funda Ozan Akyol, “Kocaeli Milletvekilimiz ve KEFEK Başkanı R.Sezer Katırcıoğlu’na TBMM’de kadın çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kamu kurumlarının kadın sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını dikkatli bir şekilde takip etmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Bu istişare toplantımızda ülkemizde ki aile sorularını konuşacağız. Bu birlikteliğimizin sağlanmasında bize destek veren başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra söz alan Kentin Kadınları Sağlık Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KENTKA) Kocaeli Başkanı Tuba Şensoy da, “Sivil Toplum Kuruluşları, bireylerin tek başına yapamadıklarını beraber el birliği ile yapmasıdır. Birlikteliği gönüllülüğü ve dayanışmayı temsil eder. Demokrasinin ve ekonominin gelişmesinde aktif vatandaşlık anlayışını da beraberinde getirir. STK’lar demokratik bir toplum oluşturulmasında devlet-toplum birey ilişkilerinin demokratik bir şekilde düzenlenmesinde önemli bir enstrümandır. Dünya ölçeğinde bakıldığı zaman Türkiye’deki sivil toplum örgütleri gelişmiş ve sanayileşmiş toplumlardaki etkinlik düzeyinde değildir” dedi.
Örgütlenmemiş bir gücün güç olmadığı görüşünden yola çıkarak bu kente fayda sağlamak için, değişim ve gelişim süreçlerinde kadın elinin değmesi istemiyle iki yıl önce Kocaeli’de Kentin Kadınları Derneği olarak faaliyete başlamış bulunmaktayız diyerek konuşmasını sürdüren Şensoy, “Kentin kadınları eğitim, kültür, sınıf düşünce farkı gözetmeksizin kent içinde yaşayan tüm kadınların kent yönetimde karar alma süreçlerinde aktif rol almalarını, demokratik katılımcı yapının güçlendirilmesini ve kadınlarımızın ülkemize şehrimize karşı olan sorumluluklarını ve aidiyet duygusunu geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Kentin Kadınları Dernek Yöneticileri olarak kendi alanında aktif rol oynayan amacında samimi gayret içerisinde STK’ların yoğunlaştıkları alanların bilgisine vakıf olmaya çalışmak ve bu manada ortak projelerde destek olmak gayretindeyiz. Farklı STK’ların samimi hislerini anlayıp gayretlerine yardımcı olmak en büyük hayalimizdir. İki yıl içerisinde STK’larla gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalar, bizlere paydaşlığın insanları büyük bir sinerjide buluşturduğunu ve güçler ayrılığının değil güçler birliğinin önemli olduğunu gösterdi” şeklinde konuştu.

“Kadın mutluysa aile ve toplum mutludur”
Açılış konuşmasında “Ailenin güçlenmesini ve toplumun mutluluğunu istiyoruz” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Bizim medeniyetimiz vakıf medeniyetidir. Güçlü devletimizin temelini vakıflar oluşturmaktadır. Pek çok sorunun çözümünü, siyasetin gidişatını, yereli ve idareyi STK’larda oluşturmalıyız. Demokrasi buralarda yeşerecek ve gelişecek. Fedakârlık yapacak insanımız buralarda yetişecek, sorumluluk alacak. Derdimiz aileyi ve kadınımızı daha değerli hale getirmektir. Bunun içinde dertleniyoruz. Kadınımız evimizin direği ve ışığıdır. O söndüğünde ailenin ışığı söner. Kadın mutluysa aile ve toplum mutludur. Kadınımıza değer vermek sadece söz ile olmaz. Kadın sorunlarını tabana inerek çözebiliriz. Her sorunun çözümünü biz bulacağız. Sizlerin yaptığı bu çalışmaları çok önemsiyorum. Kocaeli’de gençlerimize ve kadınlarımıza dönük özel projeler yapıyoruz. Bakın çalışmayan ve evde vakit geçiren kadının daha çok sorunu var. Başta sağlık sorunları olmak üzere psikolojik problemlerle karşılaşıyoruz. Televizyon ekranı karşısın da sönen aileler var. Sosyal medyanın olumsuz yönleri de aileye zarar vermektedir. Boşanma oranları tahminlerimizin üzerindedir. Bunu önlemenin birinci yolu kadınımızın daha güçlü bir hale ve mutlu olmasıdır” diye konuştu.

“Tüm kadınlarımızı bir sağlık taramasından geçiriyoruz”
Kent hayatının kadın üzerinde olumsuz yönlerinin varlığından bahseden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kadınımız evinin aynı zamanda doktorudur. Bunun önemine inanmalıyız. Ailenin sağlıklı olması için annelerimiz dikkatli olmalıdır. Ailenin sağlıklı olması için kadınımızın ve annelerimizin sağlıklı olması gerekmektedir. Bunun için “Evden Okula Haydi Anneler Spora” Projesi ile yirmi beş bin kadınımıza ulaştık. Yıl sonuna kadar inşallah hedefimizi elli bin olarak belirledik. Bu projemizle tüm kadınlarımızı bir sağlık taramasından geçiriyoruz. Bundan sonra da Beden Eğitimi öğretmenlerimizin nezaretinde kadınımız spor yapıyor ve hareketli yaşama adım atıyor. Bu projeye katılan kadınlarımız kendi yaşadıkları değişimleri de bize ve çalışma arkadaşlarımıza ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.
Kadınımız siyasetin ve yönetimlerin her yerinde görev yapmalıdır hatırlatmasını da yapan Karaosmanoğlu, “STK’lar olarak kadınlarımıza ulaşacağız. Bir kadın demeden her türlü güzel adımı atacağız. Hepimiz bir aileyiz. Ben nasıl mutluysam herkesin mutlu olmasını istiyorum. Paylaşmak bu demektir. Şunu da bu vesileyle ifade etmek isterim ki kahvaltı ve yemek sofralarını sosyal medyadan paylaşmayalım. Bunun yerine ihtiyaç sahipleriyle soframızı paylaşalım. Sadece kendi evimizde değil, ihtiyaç sahibinin evine de konuk olalım. Evinde iftar yapamayan kadınımız ve ailelerimizin varlığını unutmamalıyız. İhtiyaç sahibiyle sofranı paylaşabiliyorsan huzur buradadır. O sofralara konuk olduğumuzda aldığım lezzet ve mutluluğu bana hiçbir yer vermiyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Bağımlılıkta mücadelede kararlıyız”
Son olarak söz alan Düzce Valisi Zülkif Dağlı da, “Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi bünyesinde vatandaşa hizmet vermesinden dolayı İbrahim Karaosmanoğlu başkanımıza teşekkür ediyorum. Son bir yıldır toplumda her türlü bağımlılığın artırdığını görüyoruz. Bu bağımlılıkta sosyal medya da başta olmak üzere başlayan geniş bir alandır. Bu noktada STK’larımızla birlikte çalışıyoruz. Bağımlılıkla mücadelede kararlıyız” ifadelerini sarf etti.
Türkiye Aile Platformu 7. İstişare grubu toplantısı, açılışın ardından yapılan komisyon toplantılarıyla devam etti.