Mersin BAŞKAN KOCAMAZ, VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

BAŞKAN KOCAMAZ, VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

24.04.2015 - 13:12 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN KOCAMAZ, VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü kutlanan ‘Veteriner Hekimler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı hayvancılığın veteriner hizmetlerinden yeterince faydalanamadığını belirten Başkan Kocamaz, “Türkiye’de mevcut hayvan varlığı, gerek halkımızın sağlıklı beslenmesi, gerekse de ekonomik zenginliğimiz açısından çok önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Ne var ki bu potansiyel, uygulanan yanlış siyasi kararlar neticesinde değerlendirilememektedir. Nitekim ülkemizde bu sektör, yurt dışına bağımlı hale gelmiştir. Hayvan ve et ithalatına büyük paralar ödenerek, ithalat yapılan ülkelerin üreticileri desteklenmiş, hayvancılıkla uğraşan milyonlarca insanımız mağdur edilmiştir” dedi.
Hayvansal gıda maddelerinin günümüz dünyasında stratejik bir öneme sahip olduğunu kaydeden Kocamaz, “Daire Başkanlığımız bünyesinde çalışan veteriner hekimlerimiz, Mersin halkının sağlıklı gıda ile beslenmesi için, hayvansal ürünlerin kontrolü ile tüm üretim, pazarlama aşamalarında kalite güvencesinin sağlanması konusunda önemli çalışmalar yapmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetleri adına görev yapan tüm veteriner hekimlerin, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyor, sağlık hizmetlerine sundukları katkılar nedeniyle teşekkür ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.