Ege Baskan Mehmet Sepil’i anlamak!

Baskan Mehmet Sepil’i anlamak!

11.11.2017 - 03:42 | Son Güncellenme:

Beşiktaş maçındaki pankarta tepkisini dile getiren Göztepe Kulübü Başkanı’na, taraftarların sosyal medyadan duygusal biçimde yanıt verdiğini belirten yazarımız Fatih Tanfer, “Sepil, sadece ayakları üzerinde duran bir Göztepe yaratmaya çalıştığını belirtiyor. Taraftarlar da onu anlamaya çalışmalı” diyor

Baskan Mehmet Sepil’i anlamak

Göztepe’nin 5 Kasım’da Beşiktaş’ı ağırladığı maçta açılan pankart sonrası, verdiği demeçle tepkisini gösteren Kulüp Başkanı Mehmet Sepil’e taraftarlardan yanıt gecikmedi. Sarı kırmızılı taraftarlar, Sepil’e, sosyal medyadan ‘Yakışmadı’ eleştirisinde bulundu. Bunun üzerine sosyal medya temsilcileriyle bir araya gelen Sepil, taraftar ve kulüple ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ile yazarımız Fatih Tanfer, bu konuyu değerlendirdi...Göztepe -Beşiktaş maçı öncesi ve sonrasında bazı olaylar yaşandı. Sizce Göztepe yönetimi takımının ve taraftarın hakkını korudu mu?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Sayın Başkan, çok net bir biçimde anlattı. “Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın Bey, öncelikle Beşiktaş tribününe doğru yürüdü ve Beşiktaş taraftarına gitti. Bize edilen küfürler nedeniyle o esnada iki üç tane fişek atılınca 5-6 kişiyi daha gözaltına aldılar. Sonra bizim maratondaki seyircimize doğru yürümeye başladı. Benim de tasvip etmediğim, açılan pankart yüzünden 7-8 Göztepeli taraftarımız da gözaltına alınıyor. Maç saatinde cep telefonumu kapatırım. Karşıdan işaret ettiler, hemen telefonumu açtım ve Hüseyin Bey’i aradım. Net bir biçimde “Müdürüm, birlikte sorunu halledelim dedim. Önceki gün kendisini makamında ziyaret ettiğimde de bu görüşümü tekrarladım. Benim Göztepe Başkanı olarak kendi seyircimi ve taraftarımı korumak ilk görevimdir. Bundan da korkacak kişi değilim” dedi. Daha bir başkan ne desin? Ayrıca çok da güzel bir şey söyledi. Diyaloğun her türlü sorunu çözebileceğini, Antalya’daki maç yüzünden gözaltına alınan taraftarların sorunlarının çözülmesi esnasında gördüğünü belirtti. İzmir şehrinin Valisi ve Emniyet Müdürü’nden büyük destek gördüğünü de belirtti.

Haberin Devamı

‘Göztepeliye bu yakışır’

Başkan Sepil, taraftarın küfür içeren pankart açmasının kendisini çok üzdüğünü ve hayal kırıklığına uğrattığını söylemiş ve düşüncelerini de açık bir biçimde dile getirmişti. Başkan’ın böyle ağır bir dille taraftarı eleştirmesini neye bağlıyorsunuz?

Fatih Tanfer: Başkan Sepil, çok güzel ifade etti. “Ben başkanlığımı yaparım, tribün de işini yapsın. Nasıl kulüp tribüne ayar veremezse, tribünün de kulübün yönetimine ayar vermesi söz konusu değildir. Çünkü, ben başkan olarak Göztepe arması ve markasının zarar göreceğine inandım mı, mücadeleme devam ederim. Başkan Sepil, “Annemi üç gün evvel mezara vermişim, zaten hassasım. Hiçbir zaman bütün analara yakışmayan kelimelerin kullanılmasına bugün karşı çıktım, yarın da karşı çıkacağım. Göztepeliye de bu yakışır” diyerek olayın kendisi için ne kadar hassas ve üzücü bir durum olduğunu net bir şekilde açıkladı.

Göztepe Kulübü’nün geleceği için Sepil’in söylemlerine katılıyor musunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Başkan, “Benim param var, onu veriyorum. Onu verdiğim için kendimi Göztepe’nin üstünde kabul etmiyorum. Amacım, ayakları üstünde duran bir Göztepe yaratmak. Bu işler de denk bütçeyle olur” diyor. Buna karşı gelmek veya katılmamak mümkün mü?

‘ONUN KIYMETİNİ BİLİN’

Ben, Mehmet Sepil’in açıklamalarının kötü niyetli olduğuna inanmıyorum. Taraftardan gelen tepkiyi görmezden gelmemiş, sosyal medya temsilcileri ile Göztepe’ye gönül verenlere ulaşmayı hedeflemiş ve yapıcı ifadeler kullanmış. Bu açıklamalar, taraftarla arasındaki gerginliği düzeltebilir mi?

Fatih Tanfer: Sevgili Spor Müdürüm, Sepil Başkan, geldiği günden beri, kişilik yapısı gereği kendisiyle barışık, çevresiyle iyi ilişkiler kurabilen bir başkan oldu. En önemlisi katılımcı, demokratik yaşamın kurallarına uyan ve böyle bir ortamı sağlamak için uğraşan, çağdaş bir yönetim sergiliyor. Bugün futbol kültürümüze baktığımızda, futbolumuzun eğitim ve ekonomi ile yeterli şekilde beslendiğini söyleyemeyiz. Ama Sepil Başkan, denk bütçeli, kişilerin eline bağlı olmayan bir Göztepe yaratmaya çalışıyor. Sokrates’in bir sözü vardır: ‘Akıl, insanın ayırıcı vasfıdır.’ İşte Mehmet Sepil, bu aklını, düşüncelerini ve en önemlisi de yüreğini Göztepe’ye veriyor. Şanlı taraftar için şunu söylemek isterim... Mehmet Sepil’e eleştiri veya önerilerle gidin. Çağdaş bir yönetim anlayışıyla yürüttüğü başkanlık görevinde size de söz hakkı verecek, sizi dinleyecek ve sorunlarınıza da içtenlikle çözüm bulmaya çalışacaktır. Onu haksız yere üzmeyin, kıymetini bilin.