İstanbul BAŞKAN ÖZ’DEN ENGELLİ VATANDAŞA ANLAMLI HEDİYE

BAŞKAN ÖZ’DEN ENGELLİ VATANDAŞA ANLAMLI HEDİYE

14.04.2015 - 16:56 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN ÖZ’DEN ENGELLİ VATANDAŞA ANLAMLI HEDİYE

Engelli Metin Arapoğlu’na akülü tekerlekli sandalye hediye eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, engellilerin hayatını kolaylaştıracak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı engelli vatandaş Metin Arapoğlu’na akülü tekerlekli sandalye verdi. Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi tarafından alınan akülü tekerlekli sandalye Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün katılımıyla sahibine verildi. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende Başkan Altınok Öz, Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi’ne sosyal sorumluluk projesinde yer aldıkları için teşekkür etti.
Öz, bedensel engellilerin Kartal’da artık özgür olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz engellilerin evden dışarı çıkmalarını istiyoruz. Ama dışarı çıkarken de en yakın dışarı değil, Kartal’ın her yerine ulaşılabilirliğini kılmaya çalışıyoruz. Bu şarj cihazı da buna hizmet edecek. Engelliler artık sosyal ve kültürel hayatta var olacaklar. Kendilerini sosyal hayatın bir parçası olarak görecekler. Mutlaka bizim engellileri çeşitli alternatiflerle sokağa çıkartmamız lazım. Bu bir projedir.”
Başkan Öz, akü şarj istasyonlarının kentin birçok noktasına yerleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Engelli arkadaşımız Kartal’da istediği yere gidebilsin. ’Şarjım biterse ne yapacağım’ sorusunu beynimizden çıkartmamız lazım. Engeller böyle aşılır” dedi.
Başkan Öz, Kartallı bedensel engelli Metin Arapoğlu’na akülü tekerlekli sandalyesini verdi. Kartal Belediyesi engellilere yönelik sosyal projede katkı sağladığı için Türk Anneler Derneği Başkanı ve üyelerine de teşekkür sertifikası takdim etti.
“ARTIK ÖZGÜRÜM”
Törenin ardından konuşan Metin Arapoğlu ise akülü tekerlekli sandalyesine kavuştuğu için mutlu olduğunu, artık sosyal hayatında büyük bir değişiklik olacağını belirtti. Arapoğlu, "Bu sandalye ile artık özgürüm" diyerek, Başkan Altınok Öz’e ve Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi’ne teşekkür etti.