Amasya BAŞKAN ÖZDEMİR’İN ‘AFAD’ ENDİŞESİ

BAŞKAN ÖZDEMİR’İN ‘AFAD’ ENDİŞESİ

12.10.2015 - 18:28 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN ÖZDEMİR’İN ‘AFAD’ ENDİŞESİ

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Daha önceden her türlü donanım malzemesi tedarik edilmesine rağmen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) su altı arama kurtarma personelinin olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Kuruluş amacı içerisinde her türlü doğal afet ve bu tip olaylarda halkımızın ve kazazedenin yanında olması gereken İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde böyle bir biriminin bulunmamış olması bizi endişeye sevk etmektedir” dedi.
Hacılar Meydanı Mahallesi’nde Yeşilırmak’a uçan otomobilde olduğu bildirilen Nadir Hacıköylü’yü arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Özdemir, “Çevrede kazayı gören vatandaşlar tarafından gelen ihbar üzerine belediyemiz arama kurtarma ve itfaiye ekipleri olay yerine anında sevk edilmiştir. Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekiplerimiz Yeşilırmak’a düşen otomobili vinç yardımıyla Yeşilırmak’tan çıkarmıştır. Yapılan ilk belirlemede sudan yaralı halde çıkarılan Melike Ardıç’ın ifadesine göre araçta Nadir Hacıköylü’nünde bulunduğu öğrenen Amasya Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri olayın yaşandığı andan itibaren zor şartlara rağmen kaybolan gencimizi bulmak için elinden gelen bütün gayreti göstererek arama çalışmalarına başlamıştır. Arama kurtarma çalışmaları bugün de belediye arama kurtarma ekipleri ve Sinop Emniyet Müdürlüğü’nden gelen destek ekibin yardımlarıyla devam etmektedir. Şehrimizin her bölgesinden geçen Yeşilırmak üzerinde yaşanan bu tip talihsiz olaylara belediye olarak amatör ruhla da olsa müdahale etmekteyiz.Yakın bir tarihte ekibimizin bilgi donanım eksikliğini giderebilmek amacıyla 10 kişilik arama kurtarma ekibimiz Antalya’da eğitim görmüşlerdir. Ancak bu son olayda edindiğiniz bilgiler üzere daha önceden her türlü donanım malzemesi tedarik edilmesine rağmen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Su Altı Arama Kurtarma personelinin olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Kuruluş amacı içerisin de her türlü doğal afet ve bu tip olaylarda halkımızın ve kazazedenin yanında olması gereken İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde böyle bir biriminin bulunmamış olması bizi endişeye sevk etmektedir” diye konuştu.
Özdemir, “Her ne kadar görev alanımız içerisinde olmasa da su altı arama kurtarma ekibimizin varlığının ve eğitimlerinin devam etmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ama asıl görev tanımı içerisinde her türlü afete müdahale etmesi gereken kurumlarımızın da bu konuda üzerilerine düşen görevleri yapacaklarını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.