Sakarya Başkan Özsipahi: "SAÜ Kampüs Camisi'nin ismi Ömer Halisdemir olsun"

Başkan Özsipahi: "SAÜ Kampüs Camisi'nin ismi Ömer Halisdemir olsun"

08.09.2016 - 11:48 | Son Güncellenme:

Milli Birlik ve Düşünce Derneği Serdivan ilçe Teşkilatı Başkanı Hayati Özsipahi darbeci askerler tarafından şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını Sakarya Üniversitesi Kampüs camisine verilmesini istedi.

Başkan Özsipahi: SAÜ Kampüs Camisinin ismi Ömer Halisdemir olsun

Milli Birlik ve Düşünce Derneği Serdivan ilçe Teşkilatı Başkanı Hayati Özsipahi darbeci askerler tarafından şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını Sakarya Üniversitesi Kampüs camisine verilmesini istedi.
Milli Birlik ve Düşünce Derneği Serdivan İlçe Teşkilatı Başkanı Hayati Özsipahi, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’dan aldığı emir üzerine alnından vurduktan sonra şehit edilen Ömer Halisdemir’in ismini Sakarya Üniversitesi Kampüs camisine verilmesini istedi.
Başkan Siphayi yaptığı açıklamada, “15 Temmuz 2016 akşamı anayasal düzeni, milletçe birlik ve beraberliğimizi, ülke bütünlüğümüzü hedef alan ve dış mihraklar ile FETÖ tarafından gerçekleştirilen haince darbe girişimi, hepimizin zihinlerinde bir ömür kalacaktır. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara, meydanlara koşan halkımız öyle bir halktır ki; Dünyada eşi benzeri bulunmaz, vatanı için, bayrağı için canını seve seve feda eden bir halktır. Bu halk kendisi gibi, ‘Bayrak inmez, ezan susmaz’ diye haykıran evlatlar yetiştiren bir halktır. İşte yetişen bu evlatlardan biri de Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde yaşayan Hasan Hüseyin Halisdemir’in oğlu Ömer Halisdemir’dir. Bu evlat, 15 Temmuz akşamı Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığında ki görevi esnasında, hain darbeci komutan Semih Terzi’yi alnından vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren ve şehit edilen Ömer Halisdemir’dir. Gurur duyduğumuz, Allah O’ndan razı olsun dediğimiz şehidimizin adının, bir süre önce Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii’ne verilmesi için Milli Birlik ve Düşünce Derneği olarak twitter üzerinde bir kampanya başlatmıştık. SAÜ Ömer Halisdemir Cami adlı bu kampanya, büyük ilgi görürken, destek veren katılımcılar bu konuda bizlerle hem fikir oldular. Şimdi buradan Sakarya Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş’a, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, Serdivan Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sayın Muzaffer Elmas’a sesleniyoruz. Ülkemiz için, bayrağımız için, gözünü kırpmadan ölmeyi tercih eden Ömer Halisdemir adının Sakarya Üniversitesi Cami’ne, Üniversitemiz içerisinde yer alan Kültür ve Kongre Merkezi’ne ya da şu an yapımı sürmekte olan ve halen Üniversite Caddesi olarak bilinen caddeye verilmesi, camiamızı, üniversitemizi, Serdivanımızı, kısacası Sakaryamızı mutlu edecektir. Bilindiği üzere tarihi şanla, şerefle, kanla yazılmış ülkemizde, bir dönemler, bırakın cami yapmayı, açmayı var olanların bir kısmı yıkılmış, bir kısmı ise depo, ahır olarak kullanılmıştır. İşte bu durum sadece bir caminin ya da bir caddenin adını değiştirmek olmayacaktır. Bu durum, Sakarya Üniversitesi adıyla Sakaryamızda ve ülkemizde milli ve manevi duyguları ayağa kaldırarak, değerlerimizi yaşatarak, İslamiyeti ve imanı, haçlıya karşı bir kez daha üstün kılmak olacaktır. Şehidimiz Ömer Astsubayımızın adının yukarıda belirtilen noktalardan birine verilmesini temenni ediyor; Demokrasi düşmanlarına karşı direnerek bu uğurda canını feda eden başta şehit Ömer astsubayımız olmak üzere tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz ve haykırıyoruz. Bu cennet vatanda nice Ömerler yetişecek ve bu devlet ilelebet var olacaktır” dedi.