Amasya BAŞKAN ÖZTÜRK’DEN TKDK’YA ZİYARET

BAŞKAN ÖZTÜRK’DEN TKDK’YA ZİYARET

27.11.2014 - 11:15 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN ÖZTÜRK’DEN TKDK’YA ZİYARET

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret edip İl Koordinatörü Okan Sezgin’dan bilgiler aldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Taşova ilçesine sağlanan destekleri yakından takip ettiğini belirten Başkan Öztürk kısa süre önce düzenledikleri Taşova’nın tarımsal kalkınmasına hazırlık toplantısıyla Taşova’nın köyleriyle birlikte kalkınması, yatırım ve istihdam alanları oluşturularak göçün durdurulması için yapılacak çalışmaların değerlendirildiğini, buna yönelik hazırlıklara ışık tutacak, yön verecek, fikir ve düşüncelerin de paylaşıldığını belirtti.
Başkan Öztürk, yardımcısı Kadir Aydoğan’ın da katıldığı ziyarette ilçe tarımının gelişimi için belirlenen yatırımların hayata geçirilmesi aşamasında TKDK desteklerinden yararlanmak istediklerini ve çiftçilere yönelik bir bilgilendirme toplantısı talep ettiklerini iletti.
İl Koordinatörü Okan Sezgin ise, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak amacımız tarım sektörümüzün gelişmişlik düzeyinin ve tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliğine uyumunun sağlanmasıdır. Bu amaçla bakanlığımız tarafından hazırlanan ve AB komisyonu tarafından onaylanan IPARD programı kurumumuz aracılığıyla uygulanmaktadır. Kurumumuz hibe destekleri sayesinde çiftçilerimizde girişimcilik ve proje hazırlıkları konusunda bir kültür oluşturulmuş olup, Taşova ilçemizden ve diğer ilçelerimizden gelecek başvurular bizleri son derece memnun etmektedir, bu taleplerin karşılanması konusunda her daim çiftçilerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz” diye konuştu.