Kastamonu BAŞKAN ŞAHİN, DÖRT YOL KAVŞAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN ŞAHİN, DÖRT YOL KAVŞAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

22.10.2014 - 21:45 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN ŞAHİN, DÖRT YOL KAVŞAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Türkiye genelinde eşine az rastlanır nitelikte yapılan köprülü kavşakta incelemelerde bulundu.
Yaklaşık 2 yıl sürecek olan kavşakta yürütülen çalışmaları yerinde gören Başkan Şahin, Türkiye genelinde eşine az rastlanır nitelikte Tosya’nın Dört Yol mevkiinde köprülü kavşak yapılacağını belirterek, kavşakla ilgili çalışmaların yakın bir zamanda başlamasına rağmen hızla ilerleme kaydettiğini ifade etti. Başkan Şahin, çalışmaların ilk olarak alt geçit, dere yatağı ıslahı ve servis yolu güzergahı hazırlama çalışmalarıyla başladığını ifade ederek, kavşaktaki çalışmaların yaklaşık 2 yıl süreceğini söyledi. Kavşağın tamamlanmasıyla birlikte son derece modern bir görünüme kavuşacağını ve Türkiye’de eşine az rastlanır bir kavşak olacağını vurgulayan Başkan Şahin, çalışmaların oldukça hızlı ilerlediğini kaydetti. Kavşak yapımının hızlıca bitirilmesi gerektiğine işaret eden Tosya Belediye Başkanı Şahin, kavşakta uygulanacak alt ve üst geçit sisteminin Türkiye’de eşine nadir rastlandığını belirterek, verimi yüksek ve kaza riski en az olan bir kavşak sisteminin inşa edileceğini belirtti. Başkan Şahin, “Türkiye’nin batısı ile doğusunu birbirine bağlamakla birlikte bir çok yabancı ülkenin de geçiş hattında bulunan D-100 karayolu Tosya bölgesinde gerek geçtiğimiz günlerde incelemeleri yapılan orta refüj aydınlatması ve küçük sanayi sitesi ile Dağardı Köy girişleri gibi noktalarda başlanan çalışmalara ek olarak bir çok kez can ve mal kaybına neden olan Dört yol kavşağı alt ve üst geçit projesine başlanılmış olması mutluluk vericidir” dedi.
Başkan Şahin’e kavşakta yaptığı inceleme esnasında Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ile birim sorumluları da eşlik etti.