Afyonkarahisar BAŞKAN SERTESER’DEN İMAM HATİP LİSESİ AÇIKLAMASI

BAŞKAN SERTESER’DEN İMAM HATİP LİSESİ AÇIKLAMASI

23.08.2014 - 16:42 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN SERTESER’DEN İMAM HATİP LİSESİ AÇIKLAMASI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kente yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi’nin önümüzdeki ay temelinin atılacağını kaydetti.
Konu ile ilgili ATSO’da bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Serteser, kentte büyük bir eksikliği kapatacak olan İmam Hatip Lisesi yapımı için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin harekete geçtiğini söyledi. 15 Şubat 2013’de Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve kendisinin katılımlarıyla İmam Hatip Lisesi yapılması konusunda protokol imzalandığını hatırlatan Başkan Serteser, bunun gereği olarak okul projesinin hazırlanmaya başladığını ve yer teslimi yapıldığını söyledi. Serteser açıklamasında şunları söyledi:
“Okulun temelinin atılması konusunda TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettim. O da okulun projesinin ne durumda olduğunu öğrendi ve hemen temelinin atılması noktasında ilgili birimlere talimat verdi. İnşallah eylül ayında İmam Hatip Lisesi’nin temeli atılacak ve kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Gerçekten Afyonkarahisarımızda büyük bir rağbetin olduğu İmam Hatip Lisesi’nin eksikliği giderilmiş olacak. TOBB okul konusunda çok titiz davrandığı için özel bir proje hazırladı. Hazırlanan projenin dışında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimiz de birer proje hazırladı. Rutinin dışındaki projeler henüz yeni tamamlandı. Son proje de Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner’in destekleriyle tamamlanarak son aşamaya geldi. Rutin proje olsaydı hemen hazırlanıp yapımına başlanırdı. Ama özel olduğu için biraz bekledik. Göreceksiniz Afyonkarahisar’a en güzel okullardan birisini yapacağız. Ben şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.”