Ankara Başkan Tuna: "Hayvanat Bahçesi Atatürk Orman Çiftliği'ne Devredilecek"

Başkan Tuna: "Hayvanat Bahçesi Atatürk Orman Çiftliği'ne Devredilecek"

14.05.2018 - 20:23 | Son Güncellenme:

.

Başkan Tuna: Hayvanat Bahçesi Atatürk Orman Çiftliğine Devredilecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Hayvanat bahçesi projenin içerisinde mevcut. Burada bütün iş ve işlemler neticesinde Atatürk Orman Çiftliği’ne devredilecek. Herhangi bir satış, mülkiyet değişimi söz konusu değildir" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmelerine katıldı. Tuna, "Hayvanat bahçesi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Hayvanat bahçesi projenin içerisinde mevcut. Burada bütün iş ve işlemler neticesinde Atatürk Orman Çiftliği’ne devredilecek. Herhangi bir satış, mülkiyet değişimi söz konusu değildir. Hayvanat bahçesi, temapark ve rekreasyon alanı yapıldıktan sonra halka açılıp, Ankara turizmi ve ticaretine katkı sağlamak maksadıyla yapılan bu hizmetin tamamen anahtar teslimi süre sonunda Atatürk Orman Çiftliği’ne devredilecek" dedi.
Temapark trafiği konusunda ise Tuna, "Yeni yol çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Rahat olacağını söylemek mümkün değil. Yoğunluk olacak ama bir çare arayacağız" ifadelerini kullandı.
AŞTİ’nin kiralanmasına ilişkin olarak Tuna, "Şehirler arası otobüs terminali Murat Karayalçın döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesine kiraya verilmiş. O inşaat tamamlandıktan sonra Ankara’daki şehirler arası terminalin sosyal amacı vardı" şeklinde konuştu.