Antalya Başkan Türel, 3 Mahalleye 3. Etap Raylı Sistem Projesini Anlattı

Başkan Türel, 3 Mahalleye 3. Etap Raylı Sistem Projesini Anlattı

01.11.2017 - 12:11 | Son Güncellenme:

.

Başkan Türel, 3 Mahalleye 3. Etap Raylı Sistem Projesini Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi’yle ilgili 5 Kasım’da 23 mahallede gerçekleştirilecek referandumda vatandaşlardan güçlü bir Evet’le destek beklediğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür, Yenidoğan ve Fabrikalar mahallelerinde 5 Kasım’da yapılacak 3. Etap Raylı Sistem Projesi referandumuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplu ulaşımla ilgili çok önemli bir projeyi gerçekleştirme arifesinde olduklarını belirten Başkan Türel, “Antalya’mıza, mahallelerimize değer kazandıracak projeler peşinde koştuk. Bazen diyorlar ki bu raylı sistem bize ne kazandıracak? Şehirde bir yerden bir yere belki daha kolay gideceğiz ama bizim bütçemize katkısı ne olacak? Raylı sistem, ulaşım kolaylığı yanında geçtiği güzergahın ticaretine, emlak fiyatlarına değer katıyor. Bir anda fiyatlar katlıyor. Böyle değer kazandıran projelerle şehrin kalitesi artıyor ve şehrin değerleri yükseliyor” dedi.
Sıra 3. Etapta
Türkiye’de katılımcı yönetimin en güzel örneğini Antalya’da verdiklerini belirten Türel, “2. Etap raylı sistemimizi güzergah üzerindeki 22 mahallede sorduk. Vatandaşlarımızın 98.42’si evet biz bu raylı sistemi istiyoruz dedi, kolları sıvadık ve bir dünya rekoru kırarak 5.5 ayda 18 km’lik hattı tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Nasıl Şarampol ve Ali Çetinkaya cadde düzenlemesini vatandaşımıza sorduk, onlar evet dedi ve ondan sonra yaptıysak. Raylı sistem 2. Etabı nasıl sorup yaptıysak şimdi de sıra 3. etap da sizin onayınızda. Sizler evet derseniz biz de durmak yok yola devam deriz” diye konuştu.
Kepez’e rekor kırmak yakışır
3. Etap Raylı Sistem güzergahı üzerindeki 23 mahallede halk oylaması yapacaklarını belirten Başkan Menderes Türel, “2’nci etabın referandumuna 22 mahallede 8 bin 400 kişi katılmıştı. Şimdi 22 yerine 23 mahallede soruyoruz. Tabi katılımın daha çok olması gerekiyor. Bir de Kepezimize bu rekoru da kırmak yakışır. Bu hizmetlerin hiçbiri Menderes Türel projesi değildir. Bu projeler sizlerin projesidir. Biz sizlerin hizmetkarıyız. Bu projeleri sizin için yapıyoruz. Mahkeme kadıya mülk değil. Bizler bir gün ayrılıyorken bu eserler yüzyıllarca milletimize hizmet edecek projeler” şeklinde konuştu.
Oylar okullarda kullanılacak
Referandum ile ilgili destek isteyen Başkan Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“5 Kasım Pazar günü katılım konusunda hassasiyet rica ediyorum. Kültür mahallemizdeki hemşerilerimiz Kültür ilkokulunda, Yenidoğan mahallemizdeki hemşerilerimiz Kepez İmam Hatip Ortaokulu’nda, Fabrikalar mahallemizdeki hemşerilerimiz Ersoy İlkokulu’nda oylarını atabilecek. Referandumumuz seçim ciddiyetiyle yapılıyor. Seçim kurullarından seçmen listelerini alıyoruz. Kimliklerinizi ibra ederek, kabinlerde oy pusulasında evet ya da hayır diyeceksiniz. Seçimlerde nasıl oluyorsa öyle olacak. 8.30-17.00 saatleri arasında oy kullanıyorsunuz. Bütün sandıklar herkesin gözü önünde şeffaf bir şekilde açılacak ve sayılacak.”
Her yere ulaşılabilecek
Başkan Türel, 3. Etap Raylı Sistem Hattı Projesiyle ilgili, “Yeni hattımız 23 km’den oluşuyor. Eski Varsak Belediyesinin yanında başlıyor. Sakarya Bulvarına, Kepez Belediyesine geliyoruz. Kepez Belediyesinden Sakarya Bulvarı’na dönüp Otogara gelirken yer altına iniyoruz. Yer altından Dumlupınar Bulvarı’na ve üniversite istikametine geliyoruz. Tıp Fakültesi’ni geçiyoruz, üniversite kampüsünden Meltem’e ve Eğitim Araştırma Hastanesine geliyoruz. Nostalji tramvayı ile birleştiriyoruz. Bir aktarma ile istediğiniz yere gidiyoruz. Çağdaş modern toplu taşım aracı ile her yere ulaşabiliyoruz” bilgilerini verdi.
Güçlü bir ‘evet’
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “2014 belediye seçimlerinde Büyükşehir Belediyesini kazandığımızda Kepezi çift kanatlı uçuracağız demiştik. İşte şimdi Kepez, Kültür, Ahatlı, Fabrikalar bütün bu mahalleler hepsi çift kanatlı uçuyor. Bizim birlikteliğimizin, el ele vermemizin, gönül gönüle çalışmamızın gönüllere hitap etmemizin bir sonucudur. Bu projeler Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Bakanlarımız, hükümetimizin atmış olduğu imzalarla, desteklerle yapılıyor. 5 Kasım günü hepinizi sandık başına davet ediyor, güçlü bir evetle desteklerinizi istirham ediyorum. Bu hizmetleri güçlü şekilde yapabilmemiz için güçlü bir desteğe ihtiyacımız var. Projelerimizde esas olan sizlersiniz, milletimizdir. Söz de karar da milletimizindir diyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.