Antalya BAŞKAN TÜREL’DEN ’İSTİKRAR’ VURGUSU

BAŞKAN TÜREL’DEN ’İSTİKRAR’ VURGUSU

25.10.2015 - 11:27 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN TÜREL’DEN ’İSTİKRAR’ VURGUSU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesinde seçim değerlendirmesinde bulundu, istikrar ve tek başına iktidar vurgusu yaptı. Türel, “Tek başına iktidar olmazsa millette soru işaretleri olacak. Soru işaretlerinin olmadığı bir Türkiye’yi yaşamak istiyoruz. AK Parti dışındaki partiler tek başına iktidarlığı iddia etmiyorlar” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’nin hedeflerine ancak istikrar ile ulaşabileceğini söyledi. Belirsizliklerin olduğu bir ülkenin başta ekonomi olmak üzere çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini ifade eden Başkan Türel, “1 Kasım’da tek başına bir parti iktidara gelemediği takdirde bütün millette hala soru işaretleri olacak. Biz soru işaretlerinin olmadığı bir Türkiye’yi yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
Ekonomi ve istikrar arasında çok güçlü bir bağın olduğunu da ifade eden Başkan Türel, “Şunu çok rahatlıklı söyleyebilirim. Bir ülkenin istikrarı ekonomisinin güçlenmesinin vazgeçilmezidir. İstikrarın olmadığı ülkelerde ekonomi güçlenmez. Çünkü para istikrara gider. Yatırım istikrara gider” dedi.
Türkiye’nin 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan belirsizlik nedeni ile ekonomik ve güvenlik sorunları yaşamaya başladığını ifade eden Türel, “İstikrarda en ufak bir bozulma 7 Haziran seçimlerinden sonra çok ciddi sorunlarla bizi karşı karşıya bıraktı. Bir anda dolar fırladı. Borsa bir anda düşüşe geçti. Bunların hepsi maalesef istikrarsızlığın ortaya koymuş olduğu bir sonuçtur” şeklinde konuştu.
“SERMAYE CIVA GİBİDİR, GİDER İSTİKRARIN ÜZERİNE YAPIŞIR”
Yaşanan sorunların Türkiye’ye has bir durum olmadığını ifade eden Türel, “Bu dünyanın bütün ülkelerinde yaşanıyor. Bakıyorsunuz ekonomisi güçlü zannettiğiniz ülkelerde bile en ufak istikrarsızlık çok ciddi ekonomide bir düşüş ortaya koyuyor. Çünkü sermaye cıva gibidir. Her tarafa kaçar ama istikrarı gördüğünde bir mıknatıs gibi gider istikrarın üzerine yapışır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin ilerleyişine ancak güçlü bir iktidar ile gidebileceğini ifade eden Türel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama tek başına iktidar bu ülkenin bütün sorunlarının çözülmesi hususunda çok çok önemli bir avantaj oluşturacak. Türkiye’nin birçok sıkıntısını güçlü bir iktidarla aşabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Milletimizin bu yönde bir takdiri olursa Türkiye’nin yeniden 2023 yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yılındaki hedeflerine çok iddialı bir şekilde yürüyeceği konusunda benim hiçbir tereddütüm yok.”
İSTİKRAR YATIRIM İLİŞKİSİ
İstikrarın büyükşehir belediyesi olarak kendilerini de etkilediğini, Antalya’nın son bir buçuk yıl içinde kazandığı tüm yatırımların, hizmetlerin ve dev projelerin devam etmesi için istikrar gerektiğini dile getiren Türel 1 Kasım günü yine belirsizlik ortaya çıkar, istikrar bozulursa büyükşehir olarak da önemli yatırımlarda sıkıntı yaşama riskinin ortaya çıkabileceğini kaydetti.
Son 13 yılda yaşanan istikrar ortamının Antalya’yı da olumlu yönde etkilediğini, katrilyonlarca liralık yatırımları şehre kazandırabildiklerini kaydeden Menderes Türel, sadece geçtiğimiz hafta 1 katrilyon lira değerinde yatırımların açılışını yaptıklarını ya da temellerini attıklarını söyledi. EXPO Meydan Raylı Sistem Hattı’nın 460 milyon liralık dev bir yatırım olduğunu hatırlatan Başkan Türel, 2004-2009 yılları arasında 1 katrilyon liralık yatırımı beş sene de Antalya’ya yapabilirken istikrar ortamı ile bunu 3 günde şehre kazandırabilir hale geldiklerini dile getirdi.
“DERDİMİZ ANTALYA VE TÜRKİYE”
Antalya’nın tarihi boyunca hiçbir zaman böyle bir fırsat dönemi yaşamadığına değinen Türel, bunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Antalya’ya gösterdikleri özel ilginin etkili olduğunu ifade etti. Türkiye’nin istikrarı sayesinde 5 sene de biten yatırımların artık 5 ayda tamamlandığını kaydeden Başkan Türel, “Ben onun için önce Antalya, memleketim geliyor diyorum. Allah korusun tek başına iktidar çıkmadığında 1 Kasım akşamında soru işaretleri ile yastığa başımızı koyacağımıza hiç tereddüt yok. ’Koalisyon mu olacak yoksa yeniden mi seçim yapılacak?, Kimler koalisyon ortağı olacak?’ gibi soruların cevabını inşallah seçim akşamı kendimize sormayız. Derdimiz Antalya, derdimiz Türkiye. Bizim derdimiz bu hizmetleri yapabilmek, bu yatırımları yapabilmek” dedi.
“AK PARTİ DIŞINDAKİLER KENDİLERİNİ İKTİDARA UZAK GÖRÜYORLAR”
Başkan Türel, istikrarın devam edebilmesinin yolunun tek başına iktidardan geçeceğini ifade ederek, “Türkiye’de istikrarı sağlayabilecek tek parti, AK Parti. Çünkü diğerlerine baktığımızda tek başına iktidara çok uzak olduğunu kendileri de görüyorlar. Zaten tek başına iktidar olacaklarını iddia da edemiyorlar. Şarampol Caddesi anketi sonrasında Facebook’ta bir vatandaşımız yazmış; 440 kişi hayır deyince ‘Sayın Başkanım bu hayır diyenler de Sayın Bahçeli’nin bardağından çay içmişlerdir’. Yani artık Sayın Bahçeli’nin bu hayır noktasında toplumda öylesine bir algı oluşmuş ki, biz bu kadar hayır diyen genel başkandan nasıl bir koalisyon çıkartabiliriz veya Cumhuriyet Halk Partisi ’temel ilkelerde ayrıyız’ dediği müddetçe nasıl bir koalisyon çıkartabiliriz? Önümüzdeki 1 Kasım seçimleri, anketler konuşmak yasak ama AK Parti’nin inşallah tek başına iktidar hedefi üstünde bir ciddi yürüyüş yaptığını düşünüyoruz. Anketlere atıfta bulunarak bir şey söyleyemeyiz ama bu bizim kanaatimiz. Bu gerçekleşirse ülke olarak ciddi bir siyasi krizi en azından ne olacak sorularıyla yaşamadan aşmış oluruz” açıklamalarında bulundu.