Ankara Başkan Türel, Öğretmenlerle Buluştu

Başkan Türel, Öğretmenlerle Buluştu

21.11.2017 - 15:27 | Son Güncellenme:

.

Başkan Türel, Öğretmenlerle Buluştu

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde belediye bünyesinde görevli öğretmenlerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Başkan Türel, eşi Ebru Türel, Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görevli öğretmenlerle görüştü.

Türel, müzik öğretmeni Yekta Başeğmez'in elini öperek, Öğretmenler Günü'nü kutladı ve çiçek takdim etti. Öğretmenlerin emeğinin kutlanması için bir günün yeterli olmadığını belirten Türel, öğretmenlerin en büyük hazinesinin yetişmiş, başarılı öğrenciler olduğunu vurguladı.

Ülke başarısının öğretmenlere verilen değerle doğru orantılı olduğunun altını çizen Türel, "Ülkemizin kalkınması, ekonomisi, üretimi, savunması, futbolu, müziği, ulaşımı, sağlığı, yani her şey önce eğitimle başlıyor. Ülkemizin ileri gitmesini istiyorsak, ilk adımı öğretmenlerimize değer vermek suretiyle atmalıyız. Bir ülkenin halkının mutlu ve başarılı olmasının birinci şartı öğretmenlerin mutlu ve başarılı olmasıdır." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin artık büyük bir eğitim kurumu haline geldiğini vurgulayan Türel, ASMEK'lerin, AKBEM'lerin, konservatuvarların, kreşlerin, spor salonlarının, spor etkinliklerinin her birinin büyük bir eğitim etkinliğine dönüştüğünü bildirdi.

Türel, Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak 445 öğretmenin görev yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Engelli kardeşlerimize de alzheimer hastalarına da öğretmenlerimiz hizmet vermektedir. Eğitim hizmeti en önemli hizmetlerimiz arasındadır. 2004'te çok kıymetli eşim Ebru Türel'in temellerini attığı ve onun da gayretleriyle bugünlere gelen ve siz değerli öğretmenlerimizin omzunda yükselen ASMEK ile yola çıktığımızda, bugün ilçelerimize de yayılmış olan dev bir eğitim kurumu olacağımızı açıkçası o günlerde çok da düşünmemiştik. Oysa şimdi yüzbinlerce çocuk, genç ve yetişkine eğitim ve kurs hizmetleri veriyoruz. 19 ilçemizde 23 ASMEK faaliyette, en son Demre, Elmalı, Kalkan merkezleri devreye girdi, sırada İbradı, Kumluca, Gazipaşa, Finike var."

Öğretmenlerin öğrencilere anne-baba kadar yakın olduklarına dikkati çeken Türel, öğretmenlik mesleğinin tüm insanlığa örnek olduğuna vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Başkan Türel, Mustafa Kemal Atatürk'ün, cumhuriyeti yeni nesillere, yeni nesilleri ise öğretmenlere emanet ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, ASMEK'lerin fikir annesi ve destekçisi Ebru Türel'e ve Başkan Türel'e çiçek takdim etti.