Zonguldak BAŞKAN UYSAL 7 AYLIK İCRAATLARINI ANLATTI

BAŞKAN UYSAL 7 AYLIK İCRAATLARINI ANLATTI

15.11.2014 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN UYSAL 7 AYLIK İCRAATLARINI ANLATTI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal basın toplantısı düzenleyerek görev yaptığı ilk 7 aylık hizmetler hakkında gazetecilere bilgi verdi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ereğli’deki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda belediye başkan yardımcıları Esra Alpago, İbrahim Cöbek, Av. Nazım Erdoğan ve Alptekin Dursun’da hazır bulundu.
Toplantıda gazetecilerden gelen sorulara yanıt veren Başkan Uysal, seçim döneminde verdiği vaatleri fazlasıyla yerine getireceğini söyledi.
OSMANLI ÇİLEĞİ FESTİVALİ YAPILACAK
Kdz. Ereğli’de daha önce yapılan Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nin ismini ‘Osmanlı Çileği Festivali’ olarak yapacaklarını anlatan Uysal, hamsi festivalini ise yapmayacaklarını dile getirdi. Osmanlı Çileği Festivali için çok büyük harcamalar yapmayacaklarını dile getiren Uysal “"Festival yapacağız, hem de en güzelini. Ama nasıl? Osmanlı Çileği Festivali yapacağız. Dolu dolu üç gün. Yalnız çok büyük harcamaların yapıldığı bir festival bizlerin döneminde olmayacak. Halkımızın, esnafın kazanacağı bir festival yapacağız. Tarihi de, çilek yetiştiren arkadaşlarla konuştuk. Mayıs ayının son haftası diyorlar. En güzel Osmanlı çileği o zaman oluyor. İsimler değişebilir ama kültürünüzü değiştiremezsiniz. Osmanlı çileği Ereğli’den başka yerde olmadığını biliyoruz. Kimse bunu değiştiremez, hem de bizim marka değerimiz olur. Bizim kültürümüzü devam etmemizin, marka değer kazandıracak en önemli figürümüz bana göre Osmanlı çileğidir. Festivali çeşitlendirecek, halkın katılım sağlayacağı, herkesin kendini bulacağı bir festival olacak. Festival dediğimiz sanatsal faaliyetler yıl boyu devam edecek.
Şehrimize tiyatro gelsin, film festivalleri olsun, ressamlar, sanatçıların yarışmalar yaptığı, Ereğli kompozisyonunu anlatan festivaller istiyoruz. Değerlerimize sahip çıkacağız, taklit etmeyeceğiz. Bizim genetik şifremiz bu. Festivaller devam edecek ama iki üç günde 1,5 milyon liranın verildiği bir festival olmayacak” dedi.
Ereğli’nin şanslı bir ilçe olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Uysal, milletvekili uyum içerisinde çalışarak çözüm noktasında olduklarını ifade etti. Laf üretmekten ziyade hizmet üretme anlayışı içerisinde olduklarını belirten Uysal şunları söyledi; “Ereğli şu anda en şanslı bir ilçe. Belediye başkanı ve Milletvekilimizle birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Ereğli’nin unutulmuş, gözden kaçmış sorunlarını tek tek planladık, çözüm noktasındayız.. Bu vaatlerle de yetinmeyeceğiz. Daha fazlasını yapacağız. Örnek üniversite. Bu konuda vaat verilmedi belki, belli bir aşamaya geldi. Bunun haricinde tüm vaatlerimizi fazlasıyla yerine getireceğiz.”
KEPEZ-GÜLÜÇ YOLU’NDA DÜZENLEME YAPILACAK
Kepez-Gülüç yolunun yapım işinin karayollarında olduğu için şu anda müdahale edemediklerini dile getiren Uysal, yolun tamamlanıp kendilerine teslim edilmesinin ardından gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söyledi. Uysal konuya ilişkin açıklamasında “Karayollarının bir anlaşması var. Bir proje var. Proje bitiminde belediyeye geçtikten sonra işlemleri daha rahat işlemler yapacağız. Tabii ki esnafa ulaştırma, arka tarafta kalan işyerleri var. Bir dükkan olabilir, ambulansın girmesi gerekebilir. Yangın olabilir. Bunların önlemlerini aldık yapacağız" şeklinde konuştu.
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bir önceki dönemde yaptığı belediye başkanlarına ait büstlerin tamamen kaldırılacağını, bunun yerine Ereğli belediyesi girişine Ereğli’ye hizmet edenlerin resimlerini koyacaklarını anlatan Uysal, partisinin ilçe başkanı adayı ile ilgili bir soruya ise “Hayırlı uğurlu olsun. Başka diyeceğim bir şey yok. Bu parti içi bir mesele, aile içi bir mesele. Genel merkezimizin takdiridir” şeklinde yanıt verdi.
Kendisi hakkında ortaya atılan dedikodulara hiçbir anlam veremediğini belirten Uysal, "Başkan hasta. Bu nasıl yayıldı. Belediye başkanlığını bırakacak başhekim olacak. Bunlar nasıl yayılıyor? Tüm insanların hangi aşama olursa olsun, seçilmiş olmayı tercih eder. Atanmış olmayı tercih etmez. Buradaki amaç ne? Bunu da sizler yorumlayın” dedi.
“TSO İLE KAVGAMIZ YOK”
Kendisinin yaptığı binalar ve yollar ile anılmak yerine insani değerleri ile anılmak istediğini belirten Uysal, “Bina yaparsın ama senden sonra gelen gelir onu yıkar. Ortada eser kalmaz” diye konuştu.
TSO Yönetimi ile kavgalı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Uysal, Ticaret odasına büyük önem verdiğini vurguladı. Erdemir ile ilişkiler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Erdemir Hiçbir zaman Ereğli’ye sırtını dönmedi, dönmemiştir. Döndü de, orada 12 bin insan yemek yiyor. Bu insanlar uzaydan mı geldi? Bu insanlar Ereğli’de evinde yuvasında yaşayan insanlar. Bu 12 bin insan çalışıyorsa, nasıl sırtını dönmüştür? Erdemir bizlere her projede destek olmuştur. Festivallere bugüne dek destek olmamış mıdır? Olmuştur. Biz bir gün gidip de Erdemir’e sayın genel müdürümüz, yöneticilerimiz, şöyle bir sosyal projemiz var. Bunları yaparsak halkımız mutlu olacak deyip kapılarını çaldık mı? Hep karşıdaki insanları sorunun muhatabı görüp, sonra geri çekilmek olur mu?
Kent konseyi seçiminde TSO geri çekti üyesini. Çekebilirler. Arkadaşın işi yoğundur, yeterli zamanı ayıramayacağını düşünmüş olabilir. Değişik sebepleri olabilir. Ancak arkadaşın çekilmiş olması bizim TSO ile ilişkilerimizin bozuk olduğu anlamına gelmez. Biz niçin TSO ile bozuk olalım. Onlar bizim sivil toplum kuruluşları içinde en değer verdiğimiz bir topluluk. Aday adayıyken bile şehrin geleceği hakkında şunu söyledim. ‘Belediye, Üniversite, TSO, bu bir şemsiye. Bunlar koordineli çalışmalı. Sivil toplum kuruluşlarının hepsi bizim için bir değerdir. Hepsi Ereğli halkının rahat yaşaması için gayretler içindedir."
“YER DEĞİŞİKLİKLERİ ALGI MESELESİ”
Kdz. Ereğli Belediyesi’ndeki başkan yardımcısı ve daire müdürlerinin sürekli yer değiştirmesi yönündeki soruya da yanıt veren Uysal, her kesin konuya bakış algısının farklı olduğunu öne sürdü. Uysal konuşmasında şunları söyledi; “İnsanların nasıl anladığına, nasıl baktığına bağlı. Eğer sevgisiz bakarsan, Yusuf bile insana çirkin gözükür. Ben saha kenarında antrenörüm. 5. Dakikada çık dışarı diyorum. Yalnız takım üç aydır, hatta yıllardır başkası yönetilmiş. Hatta hazırlık kampına kadar da başkası tarafından yönetilmiş. Ben gelmişim, takım sahada top oynuyor. 20 yıldır Alex Ferguson olduğunu düşün. Hazırlık kampında, transferden tut, her şeyini birileri yapmış. Sen geliyorsun kulübeye oturuyorsun. Bilgilisin, donanımlısın. Bakıyorsun solaçık seninkinin sağından atıp solundan geçiyor. Birine bakıyorsun ofsaytı bozuyor. Bakıyorsun adama tekme atıyor. Kırmızı kart yiyecek. Takımı on kişi bırakacak. Onbir kişi maçı tamamlamam mümkün değil. Yürüyüş dediğim bu. Maç başlayalı beş dakika olmuş. Sürekli sağdan saldırıyorlar. Niçin? Futbol tabiriyle solbek teneke. Futbolda maden derdik buna. Bu adamı çıkartırsın. Bu adam için futbolu bilmeye de gerek yok. Elini beline koyuyor top oynuyor. Demek ki yönetim zaafiyeti yok. Sadece algılama-bakış. Sizin algınızla benim algım arasında fark var."
Bazı ailelerin yapılan atamalara etki ettiği yönündeki soruya ise Uysal şu yanıt verdi; “İnsan müdür olur, bir göreve gelir. Ereğli küçük yer. Herkes birbiriyle oturup sohbet ediyor. Biz büyük bir aileyiz. İnsanla yan yana gezebilir. Dostlukları devam edecek. Benim de bir sürü dostluklarım var. Onlarla ilişkilerimi keseyim mi? O ailenin etkisi mi oldu, bu ailenin mi etkisi oldu? Tamamen algı üzerine bu."
Uysal şehir dışına çıktığı eleştirilerine de “Ben Maldiz adalarına tatile mi gidiyorum?” diye tepki gösterdi.
“ŞEHİR DIŞINA TAİLE GİTMİYORUM”
İktidar partisi belediyesinin koltuğunda oturmasının hata olduğunu, haftada bir mutlaka dışarı çıkması gerektiğini ifade eden Uysal, projeleri takip ettiğini ve kenti temsil ettiğini söyledi.
Kdz. Ereğli Belediyesi’ni Milletvekili Candan’ın yönettiği yönünde gelen bir soruyuda değerlendiren Uysal, kendisi çalışmaktan mutlu olduğunu anlattı. Uysal “Sayın milletvekilimizle beraber, yanyana, birlikte karar vererek, yanyana yürüyerek. Bu niçin rahatsızlık veriyor. Yıllardır bizi geriye koyan bu değil mi? İnsanlar siyasiler arasında kavga olsun istiyor. Herkesin ilgisini kavga çeker. Güzel haberleri okumak istemiyor insanlar. İnsanımız kavga gibi şeylere meraklı. Milletvekilimizle bunlara takılmıyoruz. Böyle bir şey yok. Velev ki sayın vekil tavsiye ediyor. Sayın vekil kimle çalıştı, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, AK Parti Genel Merkezinde çalışıyor. Yol yapma gayretinde, okul yapma gayretinde. Üniversite kampüsü yapmaya çalışıyor. 20 bin kişilik stat projemizi takip ediyor. Ne günahı var? Ne yapıyor? Bunları konuşurken, belediye başkanıyla omuz omuza gitmesi niçin rahatsızlık veriyor. Bütün iller bu hizmetleri alırsanız uçarsınız derken, ne yapalım araya çomak mı sokalım sorusunu anlamıyorum. Ben milletvekilimizle beraber çalışmaktan son derece huzurlu ve rahatım. Her zaman da böyle devam edecektir."
TERMİNAL OCAK AYINDA HİZMETE GİRECEK
Kdz. Ereğli Şehirlerarası otobüs terminalinin 2015 yılı Ocak ayı sonuna kadar hizmete gireceğini belirten Uysal, pazaryerindeki esnafların ise mağdur edilmeyeceğini ifade etti. Uysal pazaryerine bir kat aşağı inerek otopark, üstüne ise açık, yarı açık ve kapalı olmak üzere yeni pazaryeri yapılacağını dile getirdi. Uysal, kendisi şehir dışına çıktığında yerine sürekli aynı kişinin vekalet etmesi eleştirilerine de “Doğrusu bu” şeklinde yanıt verdi. Uysal “Seçimden sonra ben şöyle düşündüm. Demokrat bir yapım var. İnsanlara önyargıyla bakmayan bir yapım var. Sırayla verelim dedik. Sonra yaşananları biliyorsunuz. Etraftaki tüm ciddi belediyelere bakın, bir tane başkan vekilinin olması lazım. Çalışma şekli farklı olabilir ama senin bir başkan vekilin olacak, ikinci, üçüncü olmayacak. Biz buna erken karar vermiş olduk” diye yanıt verdi.
“ENERJİMİZİ DEPOLADIK, HAVALANIP UÇACAĞIZ”
Ereğli’nin geleceğini düşündükçe heyecanlandığını ifade eden Uysal, “Ben torunlarımıza karşı da sorumluyum. Geldiğimiz günden itibaren bu işlerin hepsiyle birebir ilgileniyorum. İnanılmaz bir kültür merkezi olacak. Bizim tarihimiz var, coğrafyamız müsait. Bugüne kadar eksiğimiz siyasi kavgalardı. Bugüne dek yapılanlar yeterli mi? Bana göre yeterli. Huzur geldi mi? Geldi. Konuşabiliyor mu insanlar? Konuşabiliyor, en önemli adımımız buydu. Bunun gelmesi bile istikrar ve güvendir. Ereğli’nin özlediği bir ortamdı bu. Milletvekiliyle beraber belediye başkanının kolkola gezmesi özlenen bir ortamdı. Biz hedefimizi de koyduk. Uçakta benzimizi, enerjimizi depoladık, havalanıp gideceğiz. Ben Ereğli’nin geleceğini hayal ettikçe heyecanlanıyorum. O coşkuyu yaşıyorum" dedi.