Antalya Başkan Uysal, Emitt'te Kaleiçi'ni Anlattı

Başkan Uysal, Emitt'te Kaleiçi'ni Anlattı

26.01.2018 - 11:51 | Son Güncellenme:

.

Başkan Uysal, Emittte Kaleiçini Anlattı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, dünyanın 5 büyük turizm fuarı arasında sayılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Kaleiçi’ni anlattı.
Muratpaşa Belediyesi, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 22’nci kez kapılarını açan EMİTT’e küçük bir Kaleiçi kurdu. Tarihi Kaleiçi konağı, Hadrian Kapısı ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Yivli Minare figüratif çalışmalarının yer aldığı 70 metrekarelik stant ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
21’inci fuarda ‘En iyi Stant Dekoru’ ödülü alan Muratpaşa Belediyesi, bu yıl fuara Antalya Turistik İşletmeciler, Otelciler ve Pansiyoncular Derneği, Antalya Otelciler ve Pansiyoncular Odasıve Kaleiçi’nin butik otelleriyle birlikte katıldı.
Pazar günü sona erecek fuarın açılışına katılan Başkan Uysal, fuar ziyaretçilerine gündelik yaşamla tarihin buluştuğu, dar sokaklarının keşfetme duygusunu tetiklediği, mimarinin yeniden yorumlandığı butik otelleri ve geleneksel mutfak kültürünün füzyon mutfağıyla buluştuğu Kaleiçi’ni en ince ayrıntısına kadar anlattı.
"Rusya onur konuğumuz olacak"
Başkan Uysal, ziyaretçilere, Kaleiçi’nde tarihin Pagan döneminden başlayıp bugüne uzandığını anlatırken “Antik Roma döneminde bölgenin adı Pamfilya’ydı. Pamfilya ‘Çok farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı yer’ demekti. Biz hala Pamfilya ruhunu şehrimizde ayakta tutuyoruz” diye konuştu.
Bu çerçevede her yıl bir ülkenin onur konuğu olarak katıldığı Kaleiçi Festivali’ni gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Uysal, “İlk yılında Küba, 2’nci yılında İtalya ve 28 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde yapacağımız 3’üncü festivalde ise Rusya onur konuğu ülke olarak katılacak” dedi.
Ziyaretçiler, Başkan Uysal’ın barış ve kardeşlik kavramlarıyla anlattığı Kaleiçi’ne hiç bu gözle bakmadıklarını belirterek, bu gözle gezmek için Kaleiçi’ni bir kez daha keşfetmeye geleceklerini söyledi.