Bilecik Başkan Yağcı'dan Yapımı Devam Eden Ve Yapılacak Projeler Hakkında Açıklama

Başkan Yağcı'dan Yapımı Devam Eden Ve Yapılacak Projeler Hakkında Açıklama

07.06.2017 - 17:12 | Son Güncellenme:

.

Başkan Yağcıdan Yapımı Devam Eden Ve Yapılacak Projeler Hakkında Açıklama

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentte yapımı devam eden ve yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.
Başkan Yağcı, bir sosyal sorumluluk projesi noktasında belediyenin çalışmalarına hakkında bilgi vereceğini belirtti. Yağcı, “Belediye olarak özellikle birçok alanda sosyal sorumluluk projelerine katılma çabamız, gayretimiz oluyor. Son olarak da arkadaşlarımızla birlikte ilik nakline ilişkin olarak bir sosyal duyarlılığı artırma, bir farkındalık oluşturma noktasında bir çalışmaya başladık. Biz bunu belediye meclisimizi de bilgilendirerek, belediye meclisimizi de bu ilik nakline ilişkin yapılacak olan kampanyada şartları ve yaşı 50’i geçmeyen arkadaşların katkı sağlamasını arzu ederiz. Kan testleri yapılarak Kızılay ile iş birliği içerisinde kanlar alınarak ilik nakli yapılabilecek hastalarla uyumlu olacak şeyler noktasında gerekli çalışmaların yapılmasına ilişkin şuanda başlattığımız çalışmada 60 civarında gönüllü kardeşimiz oluşmuş. İlik pek bulunabilen bir şey değil ama bir kişiden bir kişiye rast gelirse canınızın hayatını kurtarma noktasında katkınız olur. Böyle bir sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
“Otogarı bayramda veya bayramdan sonra açmayı planlıyoruz”
Başkan Yağcı, yapımında sona gelinen Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali hakkında bilgi vererek, “Şuanda otogarımızın yazıhanelerine ilişkin ihaleleri yaptık. 10 tane yazıhaneden 5 tanesi kiralandı. Diğer 5’ine ilişkin de zaman içerisinde bir değerlendirme oluşacak. İnşallah Ramazan ayının devamında otogarı hizmete açmayı düşünüyoruz. Ramazan ayı bayramına arzu ediyoruz ama ne derece olur ne şekilde olur tam da bir şey belirtemedim. Çünkü diğer alanlarında kiralanması ve faaliyete geçmesi gerekiyor. Bizim esnafımız maalesef bu tür şeylere çok girişimci değil. İlk yaptığımız işlerde hep zoraki bir uygulamayla harekete geçirmemiz gerekiyor. Esnaf kurulu düzenlerinin pek fazla bozulmasını istemiyor ama şehir adına özellikle öğrenci kardeşlerimiz adına otogarın açılıp bir an önce şehre hizmet vermesi önemli” dedi.
“Haman ve belediye ek hizmet binası Eylül, Ekim aylarında hizmete girecek”
Başkan Yağcı, belediye ait mezbahana hakkında bilgi vererek, “Mezbahanemizi işletmeye başladık. Resmi açılış yapmadık ama işlemeye ve kesimler başladı. Orada güzel bir mezbahane oldu. Çalışmaları devam ediyor. Belediye ek hizmet binamızın kaba inşaatı bitti. Çatı çalışmalarına başladı. Hamamın ve fizik tedavi merkezinin çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah Eylül, Ekim aylarında onların her birini hizmete açmayı düşünüyoruz. Hem ek hizmet binamıza girmeyi hem de diğer çalışmaları oluşturmayı düşünüyoruz. Diğer çalışmalarımız da aynı şekilde devam ediyor. Kapalı pazarın 10 yıllık süresi doldu. Yeniden bir 10 yıllık kiralamaya ilişkin olarak arkadaşlarla, pazarcılarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir ortak kanaat sahibi olduğumuzda inşallah oranın ihale işlemlerini başlatacağız” dedi.
“Minibüslerin taşıma kapasiteleri artacak”
Başkan Yağcı, minibüsçülerle bir ön görüşmeye varılarak, minibüslerin taşıma kapasiteleri artacağını ifade ederek, “Önümüzdeki ay içerisinde ihaleyi yapacağız. Minibüsler artık Bilecik’te toplu taşıma sisteminde olacak ve yolcu sayıları da çoğalacak. Taşıma kapasiteleri artacak” dedi.
“1 hafta içerisinde bize kararlarını bildirecekler”
Başkan Yağcı, Bilecik kent merkezinde kalan besihane sahiplerinin yer bulması veya belediyenin belirlediği yere gitmesi için 1 hafta içinde karar vereceklerinin söyledi. Besihane sahipleri için yeni bir yer yaptıklarını anlatan Başkan Yağcı, sözlerine şöyle devam etti;
“Şehrin mücavir alanı içerisinde çiftliklerin nakli noktasında bizden yer istemişlerdi, bizde yer satın aldık, kamulaştırdık. Kendilerine yeri gösterdik. Biz üzerimize düşenden daha fazlasını bu noktada yaptık. Arkadaşlarımız düşünecekler ve 1 hafta içerisinde bize kararlarını bildirecekler. Kabul etseler de, etmeseler de sonuçta şehir içerisindeki besihaneleri kapatacağız."
“Elmas büfelerin olduğu yer ve Şerifpaşa Camii’nin önünü Ramazan sonrası yıkıyoruz”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, son olarak, belediye ait 2 yerin yıkımına Ramazan bayramı sonrası başlayacağı belirterek, “Elmas büfelerin olduğu yer ve şerif paşa caminin önüne biz onlara izin vermiştik ramazan bayramına kadar. Çünkü normalde Mayıs ayında boşaltılıp, yıkıma geçmemiz lazımdı. Ramazan bayramı bitiminden itibaren, bayram alış verişi de yapıldıktan sonra oraları boşaltıyoruz, oraların yıkımını da bir an önce gerçekleştirip, hızlı bir şekilde inşallah hem seven çarşısı hem de o alanlara ilişkin inşaatların projeleri de çok aşamaya geldi. İnşaatların ikisini de hızlı bir şekilde başlatacağız” dedi.
Öte yandan konuşmasının sonunda Halk Bankası arasındaki eski Tekel binasının olduğu yere 3 katlı otopark yapma noktasında kararlarının kesinleşti ve projede son aşamaya gelindiği söyledi.