Elazığ Başkan Yanılmaz, Ramazan Hazırlıklarını Anlattı

Başkan Yanılmaz, Ramazan Hazırlıklarını Anlattı

26.05.2017 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

Başkan Yanılmaz, Ramazan Hazırlıklarını Anlattı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentte Harput, Kültür Park ve Ahmet Aydar meydanında çeşitli Ramazan etkinlikleri olacağını söyledi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayı için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ramazan ayı için birçok hazırlıklar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Geçen yıl Ahmet Aytar Meydanında kurduğumuz iftar çadırını yine bu yıl da kurduk.Ramazan ayı boyunca iftar çadırımızda iftarını açmak isteyenlere hizmet verilecek. Yarın ilk orucumuzu inşallah iftar çadırımızda açmış olacağız. En az bin 500 kişiye İftar vereceğimiz çadırımızda aynı zamanda etkinliklerimizde olacak. İlahi sanatçılarımız ve Kur’an-ı Kerim tilaveti okuyacak olan hocalarımız iftar çadırını canlı tutacak" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda hem Harput’ta hem de Kültür Parkta Ramazan ayında kültür etkinliklerinin yapıldığını hatırlatan Başkan Yanılmaz, "Bizim ramazan etkinliklerimiz ramazan ayının ruhuna uygun olan etkinliklerdir. Kültür Parktaki etkinliklerimizde çocuklarımız için hediye çekilişleri yapılacak. Harput’taki ramazan programlarını havaların müsait olduğu anlarda yapacağız. Geçen yıllarda olduğu gibi tematik iftarlarımızda olacak. Mesela her ramazanın 15. günü yetim evlatlarımıza verdiğimiz kardeşlik iftar yemeğini bu yılda yine vereceğiz. İlk defa oruç tutan evlatlarımıza da iftar yemeği vereceğiz. Engelli kardeşlerimiz ile şehit aileleri ve gazilerimizle de bir iftar programımız olacak" diye kaydetti.
Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte zabıta ekiplerinin denetimlerini attırdığını dile getiren Yanlımaz, "Son 10 gündür zabıta ekiplerimiz daha yoğun bir denetim içinde. Esasında 12 ay boyunca biz bu denetimlerimize devam ediyoruz. Ancak Ramazan ayındaki denetimlerin biraz daha artması gerekiyor. Bu anlamda özellikle sağlıksız gıda ürünleri üreterek hemşerilerimizin sağlığı ile oynamak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Özellikle ramazan ayı boyunca fırın, pastahane, lokanta, şarküteri, manav gibi yerlerdeki denetimimiz artacak" ifadelerini kullandı.