Samsun BAŞKAN YILMAZ: “ATAKUM’DA BİR ELİMİZ EKSİK”

BAŞKAN YILMAZ: “ATAKUM’DA BİR ELİMİZ EKSİK”

05.03.2014 - 10:47 | Son Güncellenme:

.

BAŞKAN YILMAZ: “ATAKUM’DA BİR ELİMİZ EKSİK”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Mimar Sinan Mahallesi’ndeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldıktan sonra Tekkeköy’de Çay Mahallesi’nde düzenlenen mahalle mitinginde vatandaşlara seslendi.
Atakum’daki seçim irtibat bürosu aılışına Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri, partinin il ve ilçe teşkilatından yöneticiler, Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, Belediye Başkan Adayı İshak Taşçı ile çok sayıda partili katıldı.
Açılış öncesi toplanan Atakumlulara seslenen Başkan Yılmaz, Türkiye’nin şehirlerinin bir eski yerleşik yerleri bir de yeni gelişmekte olan, yeni yüzlerini anlatan yeni şehir dedikleri kesimlerinin olduğunu söyledi. Yılmaz, “Samsun’un yeni çehresi ve yeni şehri, son 10 yıl içinde birlikte inşa ettiğimiz Atakum’dur. Atakum her gün biraz daha büyüyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Atakum geleceğe umutla koşuyor. Allah’ın izniyle sizlerle beraber daha da hızlı koşacak” dedi.
“ATAKUMLU HEMŞERİM ANLADI”
10 yıl içinde Atakum’daki gelişmeleri adım adım takip ederek, ilçeyi nakış gibi işlediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Ama bir tarafımız eksik, bir kolumuzu kullanmaksızın işliyoruz. Sadece Büyükşehir elini kullanıyoruz. İlçe elini devreye sokamıyoruz. Resmi iki elimizle yapamıyoruz. İki elimizi kullanabilmek için el ele tutuşmamız gerekiyor. Atakum’da bizimle olan veya olmayan, bizim partimizden olmayanlar dahil şunu bilsin ki tek elle mücadele etmek zorunda kalan bir boksör gibi tek elle mücadele diyoruz. 30 Mart seçimlerinden sonra hem Atakumlu tüm hemşerilerim hem de Samsunlu bütün hemşerilerim 2 elimizi de kullanmamız gerektiğini, bu işlerin tek elle olmadığını Atakumlu hemşerim anladı. Bu seçimde iki elle mücadele edecek, adeta tırnaklarımızla tutunup ilçemizi karış karış geliştirme fırsatını bize verecek” ifadelerini kullandı.
“BIRAKIN PARTİNİZİ ÇOCUKLARINIZ KENDİ GELECEĞİNİ PLANLASIN”
“Atakum sadece Samsun’un değil, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden bir tanesidir diye devam eden Yılmaz şöyle konuştu: “İçinden bir gerdanlık gibi geçen raylı sistemi, sahilinde pırıl pırıl plajları, Yörükler beldesine kadar gitmekte olan ve inşa etmekte olduğumuz Adnan Menderes Bulvarı ile birlikte her yeriyle güzellik abidesi olan Atakumumuzu geleceğe taşıyabilmemiz için 30 Mart seçimlerinden güçlü çıkmamız lazım. Atakum her seçimde şunu yaşadı: ‘Büyükşehirde bir usta var. Yusuf Ziya Yılmaz’a oyumuzu verelim. Ama Atakum’da partimin adayına oy vereyim’ deniliyor. Bunu yaptığınız sürece çocuklarınızın geleceğini ipotek altına sokuyorsunuz demektir. Siyasi öngörünüz, partinize olan bağlılığınızın bedelini, çocuklarınıza ödetiyorsunuz. Çocuklarınızın geleceği sizin takıntınız olan partiye bağlı kalmak mecburiyetinde olmamalı. Bırakın partinizi çocuklarınız kendi geleceğini planlasın. Bunu altını çiziyorum. 15 yıllık belediye başkanlığım döneminde partime olan bağlılığımın yanı sıra hizmette her insana ulaşacak şekilde hareket etmeyi bir ibadet gibi gördüm.”
TEKKEKÖY ZİYARETİ
Atakum’daki programın ardından aynı ekiple birlikte Tekkeköy Çay Mahallesi’nde düzenlenen mahalle mitingine geçen Başkan Yılmaz’ı büyük bir kalabalık karşıladı. Mitingde AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, parti yönetim kurulundan üyeler ve yöneticiler, Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar ve bazı meclis üyeleri ve adayları da hazır bulundu.
“GÜMBÜR GÜMBÜR GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Geleceği şekillendirmek için nefes almadan çalıştıklarını dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim derdimiz insanlarımıza hizmet etmektir. Kapalı Spor Salonu’dan Gar Kavşağı’na kadar metrobüs yolu yapıyoruz. Dolgu sahası için bugüne kadar 5 bin ton taş taşımışız. Gümbür gümbür gece gündüz çalışıyoruz. Seçim yatırımı demiyoruz, çalışıyoruz. Yapılması gereken kalıcı hizmetlerin peşinde koşuyoruz.”