Ege Başkan Zolan’dan TIR Parkı müjdesi

Başkan Zolan’dan TIR Parkı müjdesi

22.11.2017 - 04:20 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve TIR Parkı çalışmalarına başladı. Başkan Zolan, “Şoförlerimiz artık güvenli tesislerde konaklayacak” dedi

Başkan Zolan’dan TIR Parkı müjdesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve TIR’ların şehir merkezinde düzensiz park edilmesinin önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacıyla, kamyon ve TIR Parkı’nın yapımına başladı. Büyükşehir Belediyesi, Bozburun Mahallesi’nde, şehir merkezinde kamyon ve TIR’ların düzensiz park edilmesi sonucu ortaya çıkan olumsuzluğun ortadan kaldırılması için kamyon ve TIR garajı yapıyor. Garajda, yol kenarlarında geceyi geçirmek zorunda kalan kamyon ve TIR şoförleri için de çeşitli sosyal alanlar yapılacak.

Haberin Devamı

Trafik rahatlayacakYaklaşık 45 dönüm araziye yapılacak park alanı 99 TIR, 60 kamyon ve 49 otomobil kapasiteli olacak. Bodrum ve zemin kat olmak üzere 1350 metrekare kapalı alanı olacak tesis, toplamda 2 bin 278 metrekare alana kurulacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kamyon ve TIR’ların şehir merkezinde oluşturdukları düzensiz parkın trafiği olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Kamyon ve TIR parkı ile Denizli’nin uzun süredir ihtiyacı olan bir projeyi daha hayata geçirdiklerini vurgulayan Zolan, “Kamyon ve TIR şoförlerimizin sokak ve cadde kenarlarında konaklaması hem kendi konforları hem de bölgede oturan vatandaşlarımız açısından olumsuzluk yaratıyordu. Ağır vasıtalarımızın trafikte olumsuzluk yaratmasının yanında park yeri bulamayan araç şoförlerimiz de zorluk çekiyordu. Bu konuda kamyon ve TIR şoförlerimiz dertli. Yaptığımız kamyon ve tır parkı ile şoförlerimiz kendileri için gerekli olan hem sosyal tesislere kavuşacak hem de güvenli bir alanda konaklayacak” diye konuştu.