Ege Başkanlar pedal çevirdi

Başkanlar pedal çevirdi

26.09.2017 - 03:14 | Son Güncellenme:

İZKA desteği ile düzenlenen 250 bisikletlinin 200 kilometre pedal çevirdiği UNESCO Dünya Mirası Bisiklet Turu 23 Eylül’de Bergama Kızıl Avlu’da başladı

Başkanlar pedal çevirdi

Bergama Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliğinde İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile düzenlenen 250 bisikletlinin 200 kilometre pedal çevirdiği UNESCO Dünya Mirası Bisiklet Turu 23 Eylül’de Bergama Kızıl Avlu’da başladı. Dünya mirasları için pedallayan bisikletlilerin son durağı Selçuk İstasyon Meydanı oldu. Tura, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, CHP’li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu da katıldı.
Başkan Bakıcı, projenin Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş 16 noktada yapılması için çalışacaklarını dile getirdi. Önümüzdeki yıl Çanakkale Truva’yı da bu işin içerisine katmak istediklerini anlatan Bakıcı, bir açık hava müzesi olan İzmir ve Türkiye’de listeye dahil olmayı hak eden pek çok yerin olduğunu da sözlerine ekledi.
‘Başka bir kent yok’
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de, bisiklet turunun geçen yıl Efes Antik Kenti’nden başlayıp Bergama Kızıl Avlu’da bitirildiğini hatırlattı, “Bu sene tersini yaptık. Bu organizasyonda emeği olan çok kişi var. İki dünya mirası arasında başka bisiklet turunun yapıldığı bir kent yok” dedi.