Ankara Başkent'te Hırsızlara Yönelik Operasyon

Başkent'te Hırsızlara Yönelik Operasyon

30.05.2017 - 16:27 | Son Güncellenme:

.

Başkentte Hırsızlara Yönelik Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin hırsızlık olaylarına ilişkin Ulus İtfaiye Meydanı’nda başlattıkları çalışma kapsamında, hırsızlık yaptıkları tespit edilen 3 şüpheliden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Ankara Valiliği, Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin Ulus İtfaiye Meydanı’nda yaptığı çalışmalara ilişkin basın açıklamasında bulundu. Valilikten, hırsızlık olaylarına yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin yapılan açıklama şöyle:
“25.05.2017 günü saat 16.00 sıralarında Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin Ulus İtfaiye Meydanı’nda hırsızlık olaylarına karşı çalışma yaptığı sırada daha önceden görevlilerce tanınan ve seyyar olarak ikinci el laptop alım-satım işi yapan şüpheli A.S.G.’nin elinde 3 adet HP marka, 3 adet Dell marka, 1 adet Acer marka olmak üzere 7 adet laptop bilgisayar görülmesi üzerine, bilgisayarlar ve üzerlerinde takılı hard diskler incelenmesi için muhafaza altına alınmıştır. İnceleme neticesinde; 15.05.2017 günü saat 18.00 ile 16.05.2017 günü saat 09.00 arası ilimiz Çankaya ilçesinde müştekilere ait iki ayrı iş yerinden 1 adet Dell, 1 adet HP, 1 adet Toshiba ve 1 adet Acer marka laptop bilgisayarların ve 1 adet Dell marka laptopa takılı vaziyetteki 1 adet hard diskin çalınması olayları meydana geldiği anlaşılmış; muhafaza altına alınan eşyalardan müştekileri tespit edilmiştir. Şüpheli A.S.G.’nin ele geçen laptop vb. eşyaları Kırkkonaklar’da ikamet eden, isimlerini bilmediği iki şahıstan satın aldığını beyan etmesi üzerine belirtilen eve gidilerek H.U. ve T.K. yakalanmış; Cumhuriyet Savcısı’nın yazılı talimatı ile evde yapılan aramada yaklaşık 625 gram ağırlığında 240 paket esrar maddesi, 1 adet Pbgardone 7.65 tabanca, şarjör, 7 adet mermi, 1 adet masaüstü bilgisayar, 1 adet hard disk, 1 adet modem, 2 adet flash disk, 1 adet kart okuyucu ele geçirilmiş, ele geçen malzemeler ve şahıslar Hırsızlık Büro Amirliğine getirilmiştir. Şahıslarla ilgili işlemlere ve diğer malzemelerin müşteki tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Şüpheli A.S.G.’nin işlem yapılan 2 dosya haricinde 1 adet otodan hırsızlık, 1 adet güveni kötüye kullanma ve 1 adet trafik güvenliğini tehlikeyi sokmak olmak üzere 3 adet suç kaydının bulunduğu ve aramasının olmadığı tespit edilmiştir. Şüpheli H.U.’nun işlem yapılan 2 dosya haricinde herhangi bir suç kaydı ve aramasının olmadığı tespit edilmiştir. Şüpheli T.K.’nin işlem yapılan 2 dosya haricinde, 3 adet evden hırsızlık, 2 adet iş yerinden hırsızlık olmak üzere 5 adet suç kaydının bulunduğu ve aramasının olmadığı tespit edilmiştir.”
Şüphelilerden A.S.G., H.U. ve T.K.’nin adli makamlara sevk edildiği ve şüphelilerden A.S.G. ve H.U.’nun çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, T.K.’nin ise tutuklandığı belirtildi.