Ankara Başkent'te Muhtarlar Gönüllü Askerlik İçin Dilekçe Verdi

Başkent'te Muhtarlar Gönüllü Askerlik İçin Dilekçe Verdi

09.02.2018 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

Başkentte Muhtarlar Gönüllü Askerlik İçin Dilekçe Verdi

Ankaralı muhtarlar, gönüllü olarak Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için valiliğe dilekçe verdi.
Başkent Muhtarlar Federasyonu üyesi muhtarlar, Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ’a dilekçe verdi. Ellerinde bayraklarla valiliğe gelen muhtarlar, birlik ve beraberlik mesajı vererek, asker olmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Federasyon adına yapılan açıklamada, “Birer nefer olarak mücadele edeceğimizi deklare etmek için valimizi ziyarette bulunduk. Burada bulunan arkadaşlarımız dilekçelerimizi valiliğimiz aracılığıyla Askerlik Şubesine iletilecektir. Devletimizin, ordumuzun ve milletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” denildi.
Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, vatan için gösterilmiş güzel bir örnek olduğunu ifade ederek, “Çok değerli muhtarların devletimizin Zeytin Dalı Harekatı münasebetiyle yapmış olduğu operasyonları desteklemek mahiyetindeki ’Bizleri de askere alın’ çağrısını içeren dilekçeleri Ankara Valisi Ercan Topaç adına teslim alıyorum. Muhtarlarımızın bu anlamlı ve kutsal davranışı Türk milletinin her ferdinin, muhtarlarımızın vatanımız, bayrağımız, devletimiz için göstermiş olduğu en güzel örnektir. Onların vatan sevgisinin en güzel ifadesidir. Onların iman gücünü gösteren güzel bir örnektir. Kendilerine bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
5 maaşını bağışta bulunduğunu söyleyen Yuva Köyü Muhtarı Ahmet Şimşek, “Savunma Sanayi Vakfına katkı bulunması ve askerimize destek verebilmek amacıyla bağışta bulundum. Zeytin Dalı Harekatı’na destek veriyoruz. Gerektiğinde bir asker olarak da gitmeye hazırım. 35 yıl oldu askerliğimi yapalı, şuanda da oraya gidip savaşmayı ve gerektiğinde de canımı ortaya koymaya hazırım” ifadelerini kullandı.
Hasköy Mahalle Muhtarı Ali Dinçer ise, “Vatanın bölünmeyeceğini, hiç kimsenin pis ellerinin bu vatan üzerinde oyun oynamayacağını bildirmek istedik. Canımızla kanımızla şehit olmaya hazır olduğumuzu bildirdik ve görev bekliyoruz. Bu vatan herkesinki gibi değildir. Bu vatan topraktan ibaret değil. Bu vatan her santimetresi şehit kanıyla sulanmış bir vatandır. Onun için bizim vatanımız kıymetlidir. Ne PKK, PYD ne de FETÖ’ye bırakılacak bir ülke değildir. Biz her daim canımızla kanımızla savaşmaya hazırız” dedi.