Gündem Başkentte 'Gülen' isimleri tarih oldu

Başkentte 'Gülen' isimleri tarih oldu

19.04.2018 - 12:11 | Son Güncellenme:

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, kentte FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in soyadını çağrıştıran tüm cadde ve sokak isimleri değiştirildi.

Başkentte Gülen isimleri tarih oldu

Büyükşehir Belediyesinin terörle mücadele kapsamında aldığı karar doğrultusunda 7 ayrı cadde ve sokak ismi değiştirildi. Ankara Valiliğinin de 'olur' onayının ardından yeni tabelalar Büyükşehir Belediyesi Numarataj ekipleri tarafından yerlerine takıldı. Sokak ve caddelerin yeni isimleri birlik ve beraberliği çağrıştıran, 'Vatan, Hilal, Alsancak, Anayurt, Bayrak, Diriliş ve Kayı' oldu.

Haberin Devamı

Gülen isimleri, Çubuk Esenboğa Merkez Mahallesinde Vatan Sokağı, Elmadağ Yenimahallede Hilal Sokağı, Kazan Kayı Mahallesinde Alsancak Sokağı, Keçiören Bağlarbaşında Anayurt Sokağı, Pursaklar Sirkeli Yeşilovada Diriliş Sokağı, Pursaklar Saray Cumhuriyet Mahallesinde Bayrak Sokağı, Keçiören Karşıyakada Kayı Caddesi olarak değiştirildi.

Büyükşehir Belediyesi daha önce de ABD Büyükelçiliği önündeki 'Nevzat Tandoğan Caddesi'nin ismini 'Zeytin Dalı Caddesi', Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Elçiliğinin bulunduğu sokak ve caddenin ismini de 'Medine Müdafii Caddesi' ve 'Fahreddin Paşa Sokağı' olarak değiştirmişti.