Gündem Başkentte tören alarmı

Başkentte tören alarmı

27.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak Erdoğan’ın katılacağı Ak Parti Kongresi ve TBMM’deki yemin töreni nedeniyle Ankara’da polis alarma geçti. Emniyet yaklaşık 2 bin polisi görevlendirdi

Başkentte tören alarmı



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından devlet yönetiminde yaşanacak bir dizi yeni düzenlemeler kapsamında, Ankara’da iki gün boyunca güvenlik alarmı verildi. Ak Parti’nin bugün yapılacak 1. Olağanüstü Kongresi için polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın korunması, hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’nce ortak yürütülecek. Bu çerçevede, iki koruma biriminden uzmanlar, spor salonuna giderek Ankara Emniyeti yetkilileriyle ortak çalışma gerçekleştirdi.

Davutoğlu’na koruma
Erdoğan’ın salona gelişi, salon içindeki güvenliği ve salondan çıkışı sırasında adeta etten duvar örülecek. Yaklaşık 2 bin polisin görev alacağı güvenlik önlemleri kapsamında, salonun çevresindeki bazı yollar trafiğe kapatılacak. Polis, havadan güvenlik denetimi yapacak. Salona girecek olan konuklar, üst aramasından sonra içeri alınacak. Ayrıca Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, Ahmet Davutoğlu’nun güvenliğini sağlayacak.
Yarın TBMM’de yapılacak yemin töreni için de benzer önlemler alınacak. Yine her iki koruma müdürlüğü ve Ankara Emniyeti’nin yanı sıra bu kez devreye TBMM Koruma Müdürlüğü de girecek. Erdoğan’ın TBMM’ye gelişi ve gidişiyle ilgili yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Davutoğlu da Ak Parti Genel Başkanı olarak ilk kez geleceği TBMM’deki yemin töreni sırasında sıkı korumaya alınacak. TBMM’nin çalışmalarına ara vermesi nedeniyle yemin törenine davetiyesi olmayanlar alınmayacak.

Güvenlik zirvesi
Bu arada Meclis’te de yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda üst düzey temsilcinin katılacağı yemin töreni için hazırlıklar sürüyor. Bu çerçevede önceki gün ilgili Meclis emniyet birimlerinin yanı sıra Başbakanlık koruma heyetinin de katılımıyla bir güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Erdoğan’ın yemin töreninden sonra Anıtkabir’e yapacağı ziyaret sırasında da yoğun önlemler alınacak.
Her iki törenin yanı sıra cumartesi yapılacak 30 Ağustos törenlerinde de yoğun önlemler alınacak.