Gündem Başkentte trafik kaosu yaşandı

Başkentte trafik kaosu yaşandı

01.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elektrik kesintisi Ankara trafiğini durma noktasına getirdi. Enerji Bakanlığı’nın önünde oyuncak kediyle protesto eylemi yapıldı

Başkentte trafik kaosu yaşandı

Elektrik kesintisi başkent Ankara’da da etkili oldu. Trafiğin yoğun şekilde aktığı Atatürk Bulvarı üzerinde yoğun araç kuyrukları oluşurken yoğunluk tüm Ankara trafiğini etkiledi. Araç ve yaya tafiğinin yoğun olduğu kavşaklarda görevlendirilen çok sayıda trafik polisi ile sıkıntı giderilmeye çalışıldı.

Metroda mahsur kaldılar
Metroyu kullanan çok sayıda yolcu ise metroda mahsur kaldı. Yolcular, kısa süreli panik yaşadıklarını anlattı. Metroda mahsur kaldıktan sonra görevliler tarafından dışarı çıkarılan yolcular “Metro bir anda durdu. Görevliler 15 dakika içinde elektriğin verileceğini ve metronun hareket edeceğini anons etti. 1 saate yakın metro içinde bekledik ancak elektirik gelmedi. Sonra tünellerden gelen görevlilerle birlikte yürüyerek en yakın metro durağından çıkış yaptık” dedi. Metro ve banliyö tren seferlerinin yapılamaması nedeniyle bu hatlarda çok sayıda belediye otobüsü görevlendirildi.

Oyuncak kedi ile protesto
Yaşanan elektrik kesintisini protesto etmek amacıyla Halkevleri üyesi bir grup, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı önüne yürümek istedi. Ellerinde, “Burası yeni Türkiye burada elektrik yok”, “Kedidir kedi” yazılı pankartlar taşıyan grup yanlarında bir oyuncak kedi getirerek, “Trafoya giren kediyi yakaladık” diye bağırdı. Bakanlık önüne yürümek isteyen grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis barikatı önünde slogan atan grup yanlarında getirdiği oyuncak kediyi polis barikatı önünde bırakarak eyleme son verdi.