Bilecik Basketbol 2. Lig Grup müsabakaları Bilecik'te başladı

Basketbol 2. Lig Grup müsabakaları Bilecik'te başladı

12.12.2016 - 15:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Basketbol 2. Lig Grup Müsabakaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Basketbol 2. Lig Grup müsabakaları Bilecikte başladı

-Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Basketbol 2. Lig Grup Müsabakaları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi salonunda düzenlenen Basketbol 2. Lig Grup Müsabakaları açılış törenine; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Denetleme Kurulu üyesi aynı zamanda müsabakalarının Teknik Kurul Başkanı Battal Yılmaz, Bilecik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Ural ve kulüpler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşması yapan Battal Yılmaz, müsabakaların Play-Off ruhu ile centilmence geçeceğine belirterek, “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan Basketbol 2. Lig grup müsabakalarına düzenleyeceğiz. Ülkemizin en büyük spor organizasyonlarından birisi olan federasyonumuz geçtiğimiz yıl 28 bin lisanlı sporcu gencimize 81 il merkezinde 55 branşta 200’ün üzerinde organizasyon gerçekleştirilmiştir. Sevgili gençler, sizler sporun sevgi, barış ve kardeşliği anlatan ortak dilini konuşmaktasınız. Aynı zamanda buralara gelerek, sporcu olmanın müsabık olmanın onurunu mensubu bulunduğunuz üniversiteleri ve akademik kültürlerinizi temsil etmenin halkı gururunu yaşamaktasınız. Müsabakaların Play-Off ruhu ile centilmence geçeceğine inanmaktayım. Bu konuda sorumluluk kıymetli idareci ve hocalarımızda ve siz kıymetli gençlerimizdedir. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçmekteyiz. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde insanın en temel hakkı olan yaşam hakkına karşı düzenlenen haince ve alçakça saldırıyı Türk gençliği, spor camiası ve spor bilimi temsilcileri olarak nefretle kınamaktayız. Menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman güvenlik güçlerimize, sivil vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Terör nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın en büyük insanlık suçudur. Millet olarak birliğimizi, dirliğimizi bin yıllık kardeşliğimizi bozamayacaklar. Bu vesile ile müsabakalarda görev alacak olan teknik heyete, hakemlerimize, idareci ve antrenörlerimize ve geleceğimizin teminatı siz sevgili gençlere başarılar diliyorum” dedi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Bilecik Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ise; konuşmalarında takımlarına başarılar dilediler.
Öte yandan Basketbol 2. Lig Grup Müsabakaları Bilecik etabında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi takımları yer aldı. Açılış maçında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi’ni 67-87 yendi.