Basketbol 5 dakikalık final

5 dakikalık final

15.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüm maçlarını farklı kazanan ABD finalde Sırbistan’a da sadece 5 dakikalık heyecan yaşattı, ardından gaza bastı. Rakibini 37 sayı farkla deviren Rüya Takım tarihteki 5. şampiyonluğuna ulaştı.

5 dakikalık final

ÜMİT AVCI - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Dünya Basketbolu’nun en büyüğü bir kez daha Amerika Birleşik Devletleri oldu. 2010’da Türkiye’de zirveye çıkan ABD, İspanya’da da mutlu sona ulaştı, finalde Sırbistan’ı 129-92 yenmeyi başardı.

Aslında maça etkileyici bir giriş yaptı Sırplar, özellikle Teodosic, İspanya’daki güzel oyununu devam ettiriyordu. 4. dakikada 15-7’lik Sırbistan üstünlüğü, Teodosic’in asistleri ve sayılarıyla öne çıkması ‘acaba’ sorusunu akıllara getirmişti ama ABD o sorunun yanıtını vermek için fazla beklemedi.

Dış şutlarda sıkıntılı olduğu konuşulan ABD, rakip potayı üçlük bombardımanına tuttu. Savunmadaki baskı da klasik ABD düzenine dönünce, 15-0 seri bulup, skoru lehine çevirmeyi başardı. Irving’in 15 sayıya ulaştığı ilk periyotta 5’te 5 üç sayı isabetine ulaşan ABD, 35-21’lik skora ulaştı.

Haberin Devamı

Fark giderek açıldı

İkinci çeyrekte de devam etti ABD fırtınası. Üç sayı isabetleri 16’da 11, iki sayı isabetleri 25’te 13 olunca, 67-36 ile farkı 29 sayıya çıkarmak, hiç zor olmadı Birleşik Devletler için.

İkinci yarıda rakibine Bjelica ve Bogdanovic ile direnmeye çalışsa da, Irving-Harden ikilisinin adeta birbirleriyle yarıştıkları hücum performansları, 3. çeyrek sonunda ABD’nin 105 sayıya ulaşmasını sağladı, farkı da 38 yaptı.

Son periyotta iyice düşen savunmalar ve adeta All Star maçını andıran hücumlarla tamamlanan karşılaşmadan 129-92 galip ayrılan ABD, üst üste 2, toplamda da 5. şampiyonluğuna ulaştı, Yugoslavya’nın iki alandaki rekorunu da egale etti.

MVP Irving

ABD’nin sayı makinesi Kyrie Irving, finale de damgasını vurdu. 6’da 6 üç sayı isabetiyle oynayan ve 27 sayı atan Irving, kupanın en değerli oyuncusu seçildi. En iyi 5’te ise Irving dışında, Sırbistan’dan Teodosic, Fransa’dan Nicholas Batum, İspanya’dan Pau Gasol ve yine ABD’den Kenneth Farid yer aldı.

Fenerliler direndi

Sırbistan Milli Takımı’nın en skorer iki ismi Fenerbahçe Ülker’li Bjelica ile Bogdanovic oldu. Geçtiğimiz sezon da sarı-lacivertli formayı giyen Nemanja Bjelica 18 sayı, 3 ribaunt, 4 asist ile oynarken, bu sezon transfer edilen Bogdan Bogdanovic ise 15 sayı, 2 ribaunt, 1 asistlik performans sergiledi.