Basketbol Devler iddialı

Devler iddialı

02.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Takımın, ilk turda parlayan isimleri Oğuz Savaş ile Barış Hersek, en önemli özelliklerinin mücadele olduğunu söyleyerek, kalan 3 maçı da kazanıp, grubu ikinci sırada tamamlayacakları iddiasında bulundu.

Devler iddialı

İspanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Basketbol Dünya Kupası’nın ilk tur maçlarını Bilbao’da oynayan, Yeni Zelanda galibiyetiyle başladığı C Grubu maçlarında ABD’ye 3 çeyrek kök söktürse de, son periyotta rakibin enerjisine karşı koyamayıp mağlup olan A Milli Takım’da Oğuz Savaş ile Barış Hersek iyi durumda olduklarını ve kalan maçları kazanacak güçlerinin bulunduğunu söyledi. Yeni Zelanda maçının son bölümündeki müthiş performansı ve 7 dakikaya sığdırdığı 13 sayıyla millileri galibiyete taşıyan Oğuz Savaş, hazırlık dönemiyle şu anın çok farklı olduğunu belirterek, “Onlar adı üstünde hazırlık maçlarıydı. Sonuç çok önemli değildi. Şimdi ise direkt sonuca yönelik oynuyoruz. Gruptan ikinci sırada çıkmayı hedeflemiştik, aynı hedefi devam ettiriyoruz. Üç maçımız kaldı ve biz o üçünü de kazanacak güçteyiz. Ancak tek başına bu yetmiyor, sahaya çıkıp, mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Faul bile yapamadık

ABD’nin çok atletik ve hızlı bir takım olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, “Sahaya rahat çıkmıştık, bu da oyunumuza yansıdı. İlk yarı sonunda kazanabileceğimiz düşüncesine kapıldık ama 23 yaşında son derece atlet bir takım vardı karşımızda. Topu kaybettiğimiz an, potamıza gittiler. O kadar hızlılar ki, faul bile yapamadığımız pozisyonlar oldu. Biraz daha az top kaybetmiş olsak farklı olabilirdi ama onların savunması da bu hatalara zorluyor sizi” diye konuştu.

Henüz bir şey kazanmadık

Hem Yeni Zelanda, hem de ABD karşısında çok etkili bir oyun sergileyen, özellikle grubun ilk maçında milliler 12 sayı geriye düştüğünde fitili ateşleyen isim olarak ön plana çıkan Barış Hersek ise, henüz kazanılmış ya da kaybedilmiş bir şeyin olmadığını söyledi. Başarılı oyuncu, “Şu anda 4 takımın birer galibiyeti var. Bu da kalan maçların önemini ortaya koyuyor. Bütün maçları kazanıp, grubu ikinci sırada bitirmeyi hedefliyoruz. Doğru basketbolumuzu 40 dakikaya yayarsak bu hedefi yakalarız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda ilk tecrübesini yaşadığının altını çizen Hersek, “Ben de buraya ayrı bir heyecanla geldim. En iyisini yapmaya çalışıyorum. ABD maçını da sadece bir grup maçı olarak değerlendirmek gerekiyor. Sonuçta onların da iki kolu var, bizim de. Bunu bilerek oynadık, zaten uzun sürede de onlara kafa tuttuk ama son bölümdeki top kayıpları canımızı yaktı. onlar dünyanın en iyi ve en hızlı takımı ama o top kayıplarını yapmasak, sonuç farklı olabilirdi. Bundan sonrasına bakacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Türk hamamı’

İspanya’da oynanan Dünya Basketbol Şampiyonası’nda C Grubu’nda ABD’ye karşı önceki gün 2. maçına çıkan 12 Dev Adam, 98-77’lik skorla mağlup olmasına karşın özellikle ilk yarıda gösterdiği performansla beğeni topladı.

Karşılaşma sonrası İspanyol basını A Milli Basketbol Takımımıza özel yer ayırdı. Marca gazetesi, attığı başlığında, “Türkiye, Rüya Takımı’nın insan olduğunu hatırlattı’ derken, AS gazetesi haberinde, “Türkiye, 25 dakika ayaktaydı. Rüya Takım’ın yenilmez olmadığını gösterdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

El Correo ilginç bir yaklaşımda bulunurken, “ABD, Türk Hamamı’nda terledi” diye yazdı. El Pais gazetesi de benzer bir başlık kullanarak, “Türkler, ABD’yi terletti” dedi.

Ukrayna sınavı

A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası’ndaki 3. karşılaşmasını bugün Ukrayna ile oynayacak. TSİ 16.00’da başlayacak karşılaşma NTV Spor’dan yayınlanacak. Ukrayna’da bir önceki maçta sakatlanan takımın yıldızı Gladyr, Dünya Kupası’nı kapattığı için Türkiye’ye karşı sahaya çıkamayacak.

GÜNÜN PROGRAMI

Ukrayna-Türkiye (16.00)
ABD-Y.Zelanda (18.30)
Finlandinya-Dominik (22.30)

Yazarlar