Aynı Tanrı'ya mı dua ediyoruz?

Bir haftadır Newportbeach'deyim. Dr. Rollin Daniel in ameliyatlarına Katılıyorum. 1 hafta Türkçe hiç konuşmadım neredeyse. Tamamen buradaki hayatı hissetmeye çalıştım. Büyük Amerika, mutlu, saygılı insanlar.
Televizyon programları beni çok şaşırttı. Bilmem haberiniz oldumu, İran'lı bir diplomat Sidney de insanları rehin almış. Bütün gün sürekli bu haber vardı. Nasıl abartarak hemde. Insanların islamofobik olması için çalışıyor medya sanki. Hatta ortak düşman yaratarak, toplumsal bilinci artırıyorlar. Birazda Amerikan eğitimi ile ilgili fikir sahibi olduğum bir diyaloğu size anlatmak istiyorum. Uzun zamandır bu kadar şaşırmadım.
Dr. Aaron arkadaşlarla bot gezisine çıkıyoruz gelirmisin dedi. Kabul ettim.
Beni insanlarla Türkiye'den plastik cerrah diye tanıştırıyor. Bizi Ortadoğu ülkesi gibi gördüklerini net olarak anladım.
Adını hiç anlayamadığım tipik Amerikalı bir kadın
-Müslümanmısın?
-pek sayılmaz, biraz Şaman biraz Budist
-Tanrı'ya inanmıyormusun yani?
-inanıyorum, ayrıca doğaya, Ağaca, Güneş'e, havaya saygı duyuyorum. Etrafındaki herşey, sen ben, bu ağaç Tanrı'nın bir parçası diye düşünüyorum.
Müslümanım desem bundan sonraki diyalog hiç olmayacaktı Belki bu yazı da
-Seni Ağaçmı yarattı, çok Saçma, Ağaca mı dua ediyorsun.
Aaron ordan hafif gülümsedi. Daha sonra tipik aptal Amerikalı, ülkenin çoğu böyle dedi.
Aaron nun Brezilyalı kız arkadaşı
-Bütün dinler aynı dedi. Allah, Tanrı, cennet cehennem
-hiç Alakası yok, Müslüman'ların Allah'ı fake
-niye aynı Allah'a dua etmiyorlarmı Hıristiyanlar ve Müslümanlar
-bizim Tanrımız gerçek sizinki fake. Bak etrafına, büyük ülkemizde, bizim tanrımız ülkemizi koruyor. Birde Müslümanlar'a bak
-Dinler Uğruna öldürülen o kadar insanlar, Savaşlar?
-Hıristiyanlar ve Amerika sadece özgürlük için savaşır.
-haçlı seferleri 1,2,3 .... Neyse mutlu nodeller

Iki tane atom bombasını Japonya'ya at, milyonları acımadan yok et. Ve bu Günahları Tanrı bizim yanımızda, bizi koruyor şeklinde Halkını ikna et. İQ 80-100 olanlar için harika bir propoganda. Askerleri motive etmek için de süper.
Son cümleyi içimden söyledim. Aptallarda tartışmak vakit kaybıdır sadece.
Sadece iki ayrı dine mensup insanların gözlemlemeye çalışıyorum. Amerikalı kadının yerine, bir koyu Müslüman'ı koy, aynı inançla tam tersini savunur.
Günün sorusu: Sizce Müslümanlarla Hıristiyanların Tanrı'sı farklı mı? Hangi dinin mensuplarının duaları en çok kabul ediliyor?

Dr.Barış Çakır
Www.bariscakir.com

Haberin Devamı


Instagram : bariscakir__

Haberin Devamı