Gündem Başörtülü öğrenciyi darp eden kadın tutuklandı

Başörtülü öğrenciyi darp eden kadın tutuklandı

15.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maltepe’de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, Pendik- Kadıköy hattındaki minibüste giderken, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisine hakaret ettiğini ve bu kadın tarafından darbedildiğini söyleyerek şikayette bulundu.

Başörtülü öğrenciyi darp eden kadın tutuklandı

Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli A.A.K.K, ‘cebir ve tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından tutuklandı.

Haberin Devamı

‘Yanlış anlaşıldı’

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan şüpheli A.A.K.K, olayın yanlış anlaşıldığını ve basının abarttığını savunarak, “Benim de başörtülü arkadaşlarım var. Kesinlikle başörtüsüne yönelik bir eylemim olmadı. Kavga esnasında başörtüsü elimde kaldı. Yanındaki bayana başörtüsünü, sayısaldan bölüm kazanmak için torpil nedeniyle taktığını söyledi. Ben zaten ağır depresyondayım. Aslında belki onların muhabbetine hiç müdahil olmamam gerekirdi. Ancak hastalığımın etkisiyle ona ‘inanıyorsan tak, inanmıyorsan takma. Torpil için takma’ dedim. O ise bana küfür etti” iddiasında bulundu.
Sinir hastası olduğu için genç kıza bağırdığını öne süren şüpheli, “O da yanındaki arkadaşıyla bana bağırdı. Beni biraz tartakladılar. Ben de kendimi savunmak amaçlı elimi salladım. Gayri ihtiyari başörtüsü elimde kaldı. Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Karşı tarafla da barışıp uzlaşmak isterim, özür dilemek isterim. Gerekirse hastalığımdan dolayı bir kliniğe giderek yatırılmaya razıyım” diye konuştu.

Yazarlar