İstanbul Başsavcı Gülay: “Kitaplarımın Gelirini İhtiyaç Sahiplerine Bağışlıyorum”

Başsavcı Gülay: “Kitaplarımın Gelirini İhtiyaç Sahiplerine Bağışlıyorum”

07.04.2017 - 19:01 | Son Güncellenme:

.

Başsavcı Gülay: “Kitaplarımın Gelirini İhtiyaç Sahiplerine Bağışlıyorum”

Başsavcı ve Şair Hikmet Gülay’ın son kitabı ‘Bir Kitap Tebessüm’ için imza günü düzenledi. Gülay, kitaplardan elde edilecek geliri ihtiyaç sahiplerine ve sosyal projelere bağışlayacağını söyledi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay, yeni çıkan ‘Bir Kitap Tebessüm’ adlı kitabını okurları Leyla Gencer Sanat Merkezi’nde imzaladı. Aynı salonda “Huzur” adlı resim sergisi de açan Gülay, kitaplardan elde edilecek geliri ihtiyaç sahiplerine ve sosyal projelere bağışlayacağını söyledi. Eserlerinden daha çok şiirlere, yaşanmış hikayelere yer veren Gülay, “Şimdiye kadar altı kitabım yayınlandı. Hedefimde bu sayıyı 10’a çıkartmak var. Kitaplarımdan elde ettiğim geliri, ihtiyaç sahiplerine ve sosyal projelere bağışlıyorum” dedi.
Hikmet Gülay Kimdir?
Rize’li bir ailenin 1958 yılında İstanbul Zeytinburnu’nda doğan bir çocuğu olan Gülay, Zeytinburnu İhsan Mermerci Lisesi’ni bitirdikten sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1981 yılında mezun oldu, hâkimlik stajını ise İstanbul Adliyesi’nde yaptı.
Tuzluca, Reşadiye Tavas ilçelerinde Cumhuriyet savcılığı görevi yaptıktan sonra Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, Eyüp Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Kartal Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlerinde bulundu.
59 yaşındaki Gülay, şiir ve edebiyat ile de yakından ilgileniyor. Azerbaycan ve Kırgızistan’da yayınlanan ‘Bir Deli Ok’ isimli şiir kitabının Azerbaycan’da yayınlanmasından sonra 2012 yılında Azerbaycan Uluslararası Vektör Bilimler Akademisi’nden Fahri Paye alan Gülay aynı zamanda birçok edebiyat dergisinden de ödül aldı. Gülay’ın yayınlanmış altı adet kitabı bulunuyor.