İzmir Başsavcı Mustafa Doğru: "Türk Yargısı Bağımsız Ve Tarafsız Görevi Başında"

Başsavcı Mustafa Doğru: "Türk Yargısı Bağımsız Ve Tarafsız Görevi Başında"

05.09.2017 - 12:15 | Son Güncellenme:

.

Başsavcı Mustafa Doğru: Türk Yargısı Bağımsız Ve Tarafsız Görevi Başında

İzmir Adliyesinde adli yıl açılışında konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, "Türk yargısı bağımsız, tarafsız, vicdan ve hak ölçütleriyle görev başındadır hiç kimse merak etmesin" dedi. İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ise, "Demokratik hak ve özgürlüklerin toplumun tüm bireyleri için geçerli olduğu, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının hayata geçtiği, şiddetin sona erdiği barış içinde emekten ve adaletten yana bir çalışma dönemi dilerim" şeklinde konuştu.
İzmir’de 2016-2017 adli yıl açılışı nedeniyle Bayraklı Adliyesinde tören düzenlendi. Törene, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, hakim, savcı, adliye çalışanları ve avukatlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Atatürk Anıtına çelenkler bırakıldı. Adli yıl açılış töreninde ilk konuşmayı İzmir Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan yaptı. Özcan, "19 Mayıs 1919’da ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde taçlanarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. Atatürk ’Türk Milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir, Cumhuriyet; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister’ demek sureti ile ancak temel hak ve özgürlüklerinin esas alınıp hayata geçirildiği demokratik hukuk devletinde cumhuriyetin var olacağını işaret etmiştir. Bu topraklarda barış ve kardeşlik duygusu içerisinde asırlardır birlikte yaşayan, ülkenin bağımsızlığı ve kurtuluşu için birlikte omuz omuza kanı, canı pahasına mücadele ederek bir millet oluşturan bu halk, rejim değişikliği söylemleri karşısında, yine aynı duygularla, bu çok zor koşullarda kurulmuş bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devletini koruyup, kollayarak, ülkenin birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutacaktır. 2017-2018 adli yılın demokratik hak ve özgürlüklerin toplumun tüm bireyleri için geçerli olduğu, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının hayata geçtiği, kadına, çocuğa, LGBTİ bireylere, sığınmacılara, doğaya yönelik ayrımcılığın ve şiddetin sona erdiği barış içinde emekten ve adaletten yana bir çalışma dönemi diler, fedakarca görev yapan avukat, hakim ve savcı tüm yargı mensuplarına, adalet arayışında olan tüm yurttaşlara başarılar dilerim" dedi.

Başsavcı Doğru, "Türk yargısı bağımsız ve tarafsız görevi başında"
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru da konuşmasına, bayram öncesinde cezaevi personeline yönelik bombalı saldırıyı kınadığını, hiç bir saldırının bizleri hak ve adalet yolundan ayıramayacağını belirterek başlarken, "Yargı teşkilatımız, dün olduğu gibi bundan sonra da hukukun evrensel ilkeleri ve uluslararası mevzuat, hakka ve adalete yönelik vicdani kanaat ile hukukun üstünlüğü ilkeleriyle görevini ifa edecektir" şekliden konuştu.
Doğru, "Türk yargısı bağımsız, tarafsız vicdan ve hak ölçütleriyle görev başındadır, hiç kimse merak etmesin. Yeni adli yılın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Fethi Sekin ve Musa Can kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükran ile anıyorum" dedi.

Kahraman Fethi Sekin ve Musa Can’ın adı yaşatılacak
Açılış konuşmalarının ardından resim sergisi gezilirken adli yıl açılışı kokteyl ile son buldu. Öte yandan, İzmir Adliyesine bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can’ın fotoğraflarının ve hayatlarını anlatan kesit İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye içerisinde C kapısı girişinde bir köşe oluşturulduğu görüldü.