Gündem Başsavcıya roket

Başsavcıya roket

29.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekipleri ve Diyarbakır Barosu temsilcilerinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Elçi’nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit olduğu saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak’a gitti.

Başsavcıya roket

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temasın sağlandığı bölgede, heyet de bir anda çatışmanın ortasında kaldı. Teröristlerin açtığı ateşle iki polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Solmaz, olay yerine gittiklerinde çatışmaların devam ettiğini belirterek, “Saldırı, direkt bize yönelik değil, bulunduğumuz ortama yönelik oldu. Bizim orada bulunduğumuz esnada zaten çatışma vardı” dedi. Solmaz, saldırının ardından daha güvenli alana geçtiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde valilikten yapılan açıklamada, “Olay yeri inceleme ekibinin güvenliğini sağlamakla yükümlü Kobra tipi aracın geçişi sırasında tuzaklı bombanın patlatılması sonucu araçta bulunan 3 polis memuru hafif şekilde yaralanmıştır” denildi.

Atış uzak mesafeden

Elçi’nin cesedine Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde ön otopsi yapıldı. Ön otopsi raporunun sonuç kısmında, Elçi’nin vücuduna 1 ateşli silah mermi çekirdeği isabet ettiği belirtildi. Otopsinde kurşunun enseden girdiği, sol kaş üzerinden çıktığı tespit edildi. Yüzde, alında ve sağ dizde de ekomozlar olduğu, burun kemiğinde ve sol elmacık bölgesinde kırıklar olduğu belirlendi. Raporda “Atış mesafesinin, uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu” ifadelerine yer verildi. Otopsiye, Elçi ailesinin istediği üzerine Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay da nezaret etti. Yapılan işlemler kameraya da kaydedildi. Otopsiye katılan isimlerden Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Cihan İpek, “Raporin sonuç kısmı açık. Elçi, arka tarafından uzak bir mesafeden yapılan ateşle katledilmiş” dedi.

Başsavcıya roket


‘Hendekten ateş edildi’

Adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı, Al Jazeera’ye olay anını şöyle anlattı:
“Elçi konuşmasını bitirdi, pankartı minarenin dibine koyarken silah sesi geldi. Balıkçılarbaşı tarafından biri silah sıka sıka bu alana doğru geldi. Arkasında bir kişi daha vardı. Ters yönden, minarenin arka sokağındaki hendekten uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Elçi’nin bu yönden gelen kurşunla, ensesinden vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama kullanamadı. Kafası yere düştü. Yüzü gözü kan içindeydi.”