Sakarya Batı Karadeniz'de Kudüs Protestoları

Batı Karadeniz'de Kudüs Protestoları

08.12.2017 - 16:25 | Son Güncellenme:

.

Batı Karadenizde Kudüs Protestoları

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Batı Karadeniz bölgesinde tepkilere neden oldu.
Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak’ta Cuma namazı sonrası binlerce kişi ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti.
Tüm ülkede olduğu Sakarya’da bir çok STK temsilciliği karara tepki gösterdi. AK Parti Serdivan İlçe teşkilatı ise Serdivan ilçesindeki Sapak Camisinde karara tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklaması sonrasında konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İlk kıblemizdir, biz Kıblemizin; Yahudilerin, Hristiyanların eline geçmemesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Artık son kırmızıçizgimizi dokunanlara karşı tüm Serdivan olarak karar alındığı günden beri takipteyiz. Sonuna kadar yapmamız gereken neyse asla Kudüs ve Kudüslü Müslümanları yalnız bırakmayacağımızı ifade ediyoruz’’ diye konuştu.
Bolu’da yüzlerce kişi İsrail ve ABD’yi protesto etti
Bolu’da, Sivil İrade Platformu üyeleri ve siyasi parti başkanları, üyeleri ve vatandaşlar cuma namazı çıkışında ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararını protesto etmek için bir araya geldi.
Tabaklar Mahallesi’nde bulunan Kadı Camii önünde toplanan yaklaşık 500 kişi adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen İl Başkanı Ahmet Koçak, “Kudüs’ü işgal eden İsrail, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmak için meydanlardayız. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçilği’nin Kudüs’e taşınmasına yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhatabıdır. ABD’nin bu hamlesi insanlık için manevi tarihi kıymete sahip bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacını taşımaktadır. Bu yolla diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü 3’üncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedirler. Oysa Kudüs bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir” dedi.
Düzce’de binlerce kişi Kudüs için yürüdü
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklaması tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de Cuma Namazı sonrasında protesto edildi. Düzce Cedidiye Camisi önünde cuma namazı sonrası toplanan binlerce vatandaş ellerindeki ‘Vur vur vur siyonizme vur’, ‘Umudun başkenti Kudüs’ şeklindeki dövizler eşliğinde tekbir getirerek, Amerika ve İsrail aleyhine slogan atarak İstanbul Caddesi boyunca yürüdüler. Yürüyüş sırasında sık sık "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atıldı.
Yürüyüşe Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda Düzceli katıldı.
Karabük’te Kudüs tepkisi
Karabük’te STK’lar cuma çıkışında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesine tepki gösterdi.
Köprübaşı camiinde cuma namazı çıkışı, AK Parti İl Başkanı ve STK temsilcilerinin katılımı ile ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı açıklamayı kınadı.
ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasına protesto ve tepkiler devam ediyor. AK Parti öncülüğünde kalabalık grup, Nasrullah Meydanı’nda İsrail ve ABD’yi protesto etti.
Gösteri de ’Kudüs, yalnız değildir’, ’Kudüs’e, selam direnişe devam’, ’Katil ABD, Ortadoğu’dan çekil’ sloganları atılarak tekbirler getirildi. Dünyanın dört bir tarafında zulme uğrayan Müslümanlar için dualar edildi.
Üniversite öğrencilerinden ABD’ye Kudüs tepkisi
Zonguldak Anadolu Gençlik Derneği Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasına tepki gösterdi.
Cuma namazı sonrası Bülent Ecevit Üniversitesi önünde basın açıklaması yapan öğrenciler yaparak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a sloganlar atarak tepki gösterdi.