Gündem Son dakika: Beklenen oldu! O ilçeden giriş yaptı...

Son dakika: Beklenen oldu! O ilçeden giriş yaptı...

20.09.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

Meteoroloji uyardı: Yarından itibaren hava sıcaklıkları düşecek. İstanbul'da 10 dereceye yakın bir düşüş var. Şehrin üstünü şimdiden karabulutlar kaplamaya başladı. Bazı bölgelerde beklenen yağışlar yer yer görülmeye başladı. Ayrıca yurt genelinde şiddetli yağışlar görülecek. Özellikle Karadeniz'de vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.

Son dakika: Beklenen oldu O ilçeden giriş yaptı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğle saatlerinden sonra batı Karadeniz'de etkisini arttıracak olan yağışların; Düzce ve Sinop çevrelerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli beklendiğini belirtti. Vatandaşların sel, su baskınları, heyelan ve yıldırım olaylarına karşı tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Yarın ülkenin genelinde Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'de kuvvetli yağmur var. Yağışın yanısıra rüzgar da kuvvetli esecek.

İstanbul, yarın kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Sıcaklıklar perşembe günü 20 derece olması bekleniyor.

SİLİVRİ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Silivri'de yağış ve şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçede gece saatlerinde başlayan ve gün içerisinde devam eden şiddetli lodos nedeniyle vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken, Silivri sahilinde 1 metreyi bulan dalgalar oluşuyor. Şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle sahildeki bazı çadırlar da uçtu.

Silivri Belediyesi yetkilileri, olası müdahale için ekiplerin 24 saat hazır bekletildiğini bildirdi.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ: O İLLER İÇİN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Haberin Devamı

Yağışların; bugün (Salı) İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm); Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 mm) ve yer yer şiddetli (76-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Yağışların 06.00 ile 23.59 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adana, Osmaniye, Hatay'ın batı ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, hortum, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların saat 17.00 ile yarın 09.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

İzmir'i sağanak vurdu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, aniden başlayan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirerek, sürücü ile vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Ege ve Marmara bölgelerine yaptığı uyarıların ardından sağanak yağış İzmir ve çevresinde etkili oldu. Ödemiş ilçesinde de, aniden başlayan sağanak yağış hayatı adeta felç etti. Kentte yağan yağmur, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, saçakların altına gizlenerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Sağanakla beraber dakikalar içerisinde cadde ve sokaklarda göle döndü. Şehir merkezinde Saraçoğlu Caddesi, Hürriyet Caddesi, Enstitü Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Atatürk Caddelerinde zaman zaman ulaşım durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Evleri su bastı
Sağanakla bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. İlçedeki esnaflarda biriken suların iş yerlerine girmemesi için yoğun bir çaba harcadı. Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, yağmur sularının tahliyesi için mücadele verdi. Suların biriktiği alanlara gelen görevliler, caddelerden suları temizlemeye çalıştı. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları kuvvetli sağanak nedeniyle uyardı.

Balıkesir’i 15 dakikalık sağanak yağmur vurdu

BALIKESİR’de bugün öğleden sonra yağan ve 15 dakika etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Balıkesir’de bugün saat 14.30’da başlayan ve yaklaşık 15 dakika etkili olan gökgürültülü sağanak yağmur sonrası, caddeler dereye döndü. Yağmur suları yollarla birlikte kaldırımları kapladı, rögarlar taştı. Balıkesir’in kalbi konumundaki Alihikmetpaşa Meydanı göle döndü, trafik aksadı. Karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar; zor anlar yaşadı. Acelesi olan bazı Balıkesirliler ayakkabılarını çıkarıp, suların içinden karşıya geçti. Bazı vatandaşlar ise çocuklarını kucağına ya da sırtına aldı. Balıkesirliler, sığındıkları yerlerde yağmurun dinmesini bekledi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar bu yağmurla birlikte, Balıkesir’deki altyapı yetersizliğinin ortaya çıktığını öne sürdü. Bir sürücü, "Balıkesir büyükşehir oldu ama altyapı yok. Altyapı sorunları çözülmeli. Daha büyük bir yağış olsa ne olacak" dedi. Bazı vatandaşlar ise her yağışta aynı sorunların yaşandığını, uyarılara karşın yetkililerin gerekli önlemleri almadığını öne sürdü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Balıkesir’de bugün saat 06.00 ile 15.00 arasında metrekareye 14 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Valilik İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların cuma gününe kadar süreceğini bildirirken; ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışına karşın gerekli tedbirlerin alınması gerektiği hatırlatıldı.

Bolu'da şiddetli yağış

Bolu'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde öğle saatleri?nde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar kentin en işlek yerlerinden biri olan İzzet Baysal Caddesi üzerindeki iş yerlerine ve brandaların altına sığınırken, bazıları ise seyyar satıcılardan aldıkları şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Bu arada Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde metrekareye 7,2 kilogram yağış bırakan sağanağın hafta sonuna kadar aralıklarla etkili olacağı, zaman zaman da fırtına çıkabileceği uyarısında bulundu.

Isparta'da şiddetli rüzgar ağaçları devirdi

ISPARTA'da öğle saatlerinde şiddetli yağışla etkisini gösteren rüzgar, çok sayıda ağacın devrilmesine neden oldu.
Isparta'da saat 11.30 sıralarında şiddetli yağış etkili oldu. Yağışla birlikte hızı saatte 76 km'yi bulan rüzgar nedeniyle kent merkezinde yollar suyla doldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yaklaşık 10 dakika etkili olan şiddetli yağmur ve rüzgar ağaçları yerinden söktü.
Eğirdir Gölü kıyısında bulunan çok sayıda ağaç da yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle kökünden sökülürken, bazı ağaçlar ise parçalandı.

Manavgat'ta şiddetli yağış

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde şiddetli yağış etkili oldu.
Manavgat ilçe merkeziyle Ilıca ve Evrenseki mahallelerinde sağanak etkili oldu. Saat 14.00 sıralarında başlayan yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve turistler zor anlar yaşadı. Sokaktakiler yağmurdan korunmak için çevredeki işyerlerinin tenteleriyle, apartmanların balkon altları ve işhanlarına sığındı.
Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış daha sonra etkisini kaybetti.