Batman Batman'da Evi Yanan 18 Aileye Yardım

Batman'da Evi Yanan 18 Aileye Yardım

22.06.2017 - 18:35 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi ve Türk Kızılayınca evi yanan 18 aileye ev eşyası yardımında bulunuldu

Batmanda Evi Yanan 18 Aileye Yardım

BATMAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi ve Türk Kızılayı, çeşitli tarihlerde evi yanan 18 aileye ev eşyası yardımı yaptı.

Haberin Devamı

Batman Belediyesinde gerçekleştirilen eşya tesliminde ailelerle görüşen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, onlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, evi yanan ailelere ramazan ayında yapılan yardımların maneviyatının daha da arttığını söyledi.

Yardımların maddi değerinin çok olmadığını ifade eden Aksoy, şunları dile getirdi:

"Buzdolabı, çamaşır makinası, koltuk, çocuklarımıza bilgisayar yardımında bulunduk. Bunlar belki maddi değeri çok büyük şeyler değil. Hepsini toplasanız ortaya çok büyük rakamlar çıkmıyor. Ancak bunlar toplumsal dayanışmamızın, kardeşliğimizin, birlikteliğimizin, birbirimizi düşündüğümüzün ifadesi olması açısından önemli şeyler. Vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek de bu konuda bizi ayrıca memnun ediyor. Bundan sonra da asıl prensibimiz olta vermek değil balık tutmayı öğretmek olmakla birlikte dezavantajlı hemşehrilerimize her alanda sosyal yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz. Kamunun kaynaklarını sadece vatandaşlarımız için sadece onların kullanımı için harcayacağız. İnanın tasarruf edilen ve akıllı kullanılan para ile bugün yaptığımız yardımın kat kat fazlası yapılabilir. Biz de bu çerçevede çalışmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ de Batman Belediyesi ile iş birliği protokolü çerçevesinde evi yanan ailelere yardım yaptıklarını bildirdi.

Ailelerin bu destekten memnun olduğunu dile getiren Tezdiğ, "Belediye ile aramızdaki iş birliği protokolü çerçevesinde evi yanan vatandaşlarımıza genel merkez tarafından anlık ihtiyaçlarını gidermek için gıda kolisi, temizlik malzemesi, battaniye, hijyen setti, yatak, nevresim, döşek gibi malzemeler gönderildi." dedi.

Evi yanan Saadet Yağmahan da yapılan yardımlardan memnun olduğunu ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.